PAMUKOVA TREN KAZASI DAVASI GÖRÜLDÜ...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

22 Temmuz 2004 tarihinde Adapazarı Pamukova‘da meydana gelen tren kazası sonrasında makinistlere açılan davanın duruşması 13 Ekim 2004 tarihinde Pamukova görüldü.

Davaya Odamızı temsilen Oda Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ‘ın yanısıra Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Serhat GİRGİN ve Şube Müdürü Gültekin KESKİN ile Sakarya İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyelerimiz katıldı.

Makina Mühendisleri Odası açısından bu facia sadece bir tren kazası değil çarpık ve ranta dayalı ulaşım politikalarının bir sonucudur. Bundan dolayı bu kaza sonucunda yargılanan makinistler değil Türkiye Ulaşım Politikası‘dır.

Odamız, tren kazası ile ilgili tüm davaları yakından izleyecek, kurum ve kuruluşlar aleyhine açılan davalara da bilim ve tekniğin yanında müdahil olarak katılacaktır.