ONBİNLER İŞÇİLERE VE GELECEKLERİNE SAHİP ÇIKTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

İşleri, aşları, çocuklarının gelecekleri için başta 4-C yasası olmak üzere özelleştirmelere, talana karşı 35 gündür direnen TEKEL işçilerine destek amacıyla düzenlenen “Ekmek, Barış, Özgürlük İçin Demokrasi ve Haklar Mitingi” 17 Ocak 2010 Pazar günü Sıhhiye Meydanı’nda onbinlerce emekçinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Miting için Türkiye'nin dört bir tarafından on binlerce kişi Ankara‘ya geldi. Türk-İş tarafından düzenlenen mitinge DİSK, KESK, TMMOB ve TTB‘nin yanı sıra çeşitli siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

Miting için saat 10:00‘dan itibaren Ankara Tren Garı önünde buluşuldu. Saat 11:00‘den itibaren kortej pankartlar, dövizler ve sloganlarla mitingin gerçekleştirileceği Sıhhiye Meydanı‘na yürüyüşe geçti. 

Mitingde, TEKEL işçileri ve İstanbul‘da taşeronlaştırılan itfaiye emekçileri adına yapılan konuşmadan sonra Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu konuştu. Kumlu‘nun "genel grev" çağrısı yapmaması üzerine kürsüyü işgal eden TEKEL işçileri uzun süre Mustafa Kumlu‘yu protesto ederek "genel grev genel direniş" çağrısında bulundu.

Protesto eyleminin ardından Türk-İş Genel Merkezi‘ne yürüyen işçiler burada direnişlerini sürdürüyorlar.