ODAMIZ, İYTE İLE ENERJİ YÖNETİCİLERİ KURSLARI DÜZENLEMEK ÜZERE PROTOKOL İMZALADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamız, “Enerji ve Enerji Kaynaklarının Kullanımında Verimliliğinin Artırılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında almış olduğu YB/B-01 sayılı B sınıfı yetki belgesi çerçevesinde sanayiye ve binalara yönelik olarak “Enerji Yöneticileri” yetiştirmek üzere İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile bir protokol imzaladı.

İmzalanan Protokole göre İYTE oluşturmuş olduğu "Enerji Verimliliği Laboratuarı" ve bünyesinde bulundurduğu enerji verimliliğine yönelik her türlü ölçü alet ve ekipmanlarını Odanın kullanımına açacaktır.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası ve İzmir Yüksek  Teknoloji  Enstitüsü Arasında
Mutabakat Protokolü
1) Bu protokol belgesinde taraf olan TMMOB Makina Mühendisleri Odası "ODA" ve İzmir Yüksek  Teknoloji  Enstitüsü "İYTE" olarak anılacaktır.

2) Bu protokolün temel amacı; ODA‘nın 5627 sayılı "Enerji Verimliliği Kanunu" ve 25 Ekim 2008 tarihinde yayınlanan  "Enerjinin ve Enerji Kaynaklarının Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik İşleri Etüt İdaresi‘nden aldığı YB/B-01 sayılı B Sınıfı Yetki Belgesi kapsamında sanayiye ve binalara yönelik olarak "Enerji Yöneticileri" yetiştirmek üzere düzenleyeceği eğitimler için yukarıda belirtilen taraflar arasında uygulamalı eğitimlerin  yapılacağı laboratuvar konusunda işbirliği sağlanmasıdır.

3) 5627 sayılı "Enerji Verimliliği Kanunu" ve 25 Ekim 2008 tarihinde yayınlanan "Enerjinin ve Enerji Kaynaklarının Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında, "Enerji Yöneticisi" uygulamalı eğitimlerinin iş modeli, hukuki ve mali detaylarının taraflarca diğer bir belge ile belirlenmesi suretiyle işbirliği yapılması kararı alınmıştır.

4) Dört maddeden oluşan bu protokol 20.05.2010 tarihinde imzalanmış olup, bu protokol ile ODA nın Enerji Verimliliği Kanunu ve ilgili yönetmelikler kapsamında düzenleyeceği enerji yöneticisi eğitimlerinde her türlü eğitim, etüt ve  test çalışmalarını gerçekleştirmek üzere İYTE laboratuvar, ölçü alet ve ekipmanlarının ODA‘nın  kullanımına açılması konularında  5 yıllık mutabakata varılmıştır.

İzmir Yüksek  Teknoloji  Enstitüsü

TMMOB Makina Mühendisleri Odası