MTMD GENEL KURULUNA KATILDIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği Genel Kurulu 23 Haziran 2021 tarihinde İstanbul'da Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Genel Kurula katılarak bir konuşma yaptı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener’in  MTMD Genel Kurul Konuşması:

"Sayın Divan, Sayın Başkan,

Kurum ve Kuruluşların Sayın Yöneticileri, Sayın Delegeler,

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu ve şahsım adına Genel Kurulunuzu saygıyla, dostlukla selamlıyorum.

Mekanik Tesisat Mühendisliğinin geliştirilmesi Makina Mühendisleri Odası için özel bir önem taşımaktadır. Bu kapsamda Odamız, makina mühendislerinin uzmanlık dallarından biri olan mekanik tesisat mühendisliği alanında kurulan Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği’ni(MTMD) mesleki uzmanlık alanlarında yaptığı başarılı çalışmalar, meslektaşlar arasında haksız rekabeti önleyici, dayanışmayı pekiştirici çalışmaları için kutluyorum.

Aynı şekilde, özel olarak bu dönemki Boru ve Bağlantı Elemanları El Kitabı ile Elektromekanik Askı Sistemleri El Kitabı çalışmalarınızdan ötürü MTMD’yi ve bu çalışmaları hazırlayan komisyonlardaki arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu çalışmalar, bilgi birikiminin paylaşılması yaygınlaşması açısından çok önemlidir. Yeni çalışma döneminizde bu tür çalışmaların devamını diliyorum.

Değerli Dostlar,

Biliyorsunuz Covid-19 salgını üzerine birlikte önemli çalışmalar yaptık. Biz önce Odamız bünyesinde bir Teknik Kurul oluşturmuştuk. MTMD’den gelen yazılı öneri üzerine diğer sektörel kuruluşlar ve hekim dostlarımız ile birlikte İklimlendirme Teknik Kurulu’nu(İTK) oluşturduk.

Hekim dostlarımız ve on bir meslek kuruluşunu kapsayan bu kurulun ürünü olan açıklama ve metinler ile hastanelerden başlayarak toplu olarak bulunulan iç mekanlarda alınması gereken önlemleri dile getirdik.

İTK çalışmaları göstermiştir ki, ülkemizdeki mühendislik birikiminin dünyadan aşağı kalır yönü yoktur. Faaliyetleri aynı veya benzer alanlarda olan veya faaliyetleri birbirleriyle çakışan meslek kuruluşlarının görüş birliği temelinde birlikte bilimsel teknik çalışmalar yapması, nadir görülen bir durumdur. Bu özellikteki İTK çalışmasının geleceğe taşınması, örgütsel ve teknik işbirliğimizin geliştirilmesi çok yararlı olacaktır.

Sevgili Meslektaşlarım,

Görevini tamamlayan Yönetim Kurulunuzu ve görevini devredecek olan İbrahim Biner Başkanı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor, seçilecek olan yeni Yönetim Kurulu ve Başkana başarılar diliyorum.

Son olarak Genel Kurul çalışmalarınızın verimli geçmesini diliyor, Odamız ve MTMD’nin mesleki uzmanlık çabalarının kurumsal düzeyde gelişmesi ve dayanışmasının çok önemli olduğunu belirterek konuşmamı tamamlıyor, saygılar sunuyorum."