MMO YAYIN/KÜTÜPHANE GÖREVLİLERİ ÖRGÜT İÇİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamız yayın faaliyetlerinde yaşanan aksaklık ve hataların giderilmesi, yeni çalışmaların programlanması, yayın çalışmalarının standardize edilmesi ve kütüphane uygulamasının tüm birimlerimizde yaygınlaştırılması amacıyla 8 Mayıs 2009’da Ankara Şube MİEM salonunda bir günlük örgüt içi eğitim düzenlenmiştir.

Oda Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yazıcı ve Oda Müdürü Arife Kurtoğlu‘nun açış konuşması ile başlanan eğitime 18 şube ve merkezden toplam 27 kişi katıldı. Merkez ve Şubelerimizin Yayın/Kütüphane bölümünde çalışanların katıldığı eğitimde; Kütüphane Uygulamaları (Genel Kütüphane Yapısı ve Yapılması Gerekenler, Fenike Kütüphanecilik Programı), Kitap Çalışmaları, Periyodikler (Şube Bültenleri ve Dergiler) ele alınmıştır.

Eğitimin ilk bölümünde Kütüphane programının internet sürümünün tüm şubelerde düzenli bir şekilde kullanılması ve yaygınlaştırılması amacıyla yapılması gerekenler anlatılmış, otomasyon programının yeni versiyonu uygulamalı olarak anlatılmıştır. Revize edilerek yeniden yayınlanan "kütüphane uygulama esasları"na mutlaka uyulması, kütüphane programına veri girişlerinin tamamlanması varsa eksikliklerin Merkezi koordinasyonla çözülmesi, kütüphanesi olmayan birimlerin ihtiyaçları tespit edilerek kütüphane oluşturulması yönünde kararlar alınmıştır.

Oda Kitaplarımızla ilgili; Kitap basım ve dağıtımlarında yönetmeliklerimiz hükümlerine mutlaka uyulması, Tasarruf tedbirleri genelgesine belirtilen hususların dikkate alınması, kitap stoklarının takibi için Muhasebe programının aktif olarak kullanılması ve stok takibinin sürekli olarak bu program üzerinden yapılması konuları görüşülmüştür.

Oda periyodiklerimizden Mühendis ve Makine Dergisi, Endüstri Mühendisliği, Tesisat Mühendisliği ile Şube Bültenleri üzerine yaşanan aksaklıklar, yapılması gerekenler ve bu çalışmaların geliştirilmesi için yeni öneriler alınmıştır.

Eğitime aşağıdaki isimler katılmıştır:

Emin Uysal               Merkez

Sülayman Altunoğlu Merkez

Ayten Yıldız               Merkez

Şehnaz Kaplan         Merkez

Mehmet Aydın          Merkez

Muzazzez Polat        Merkez

Mine Polat                Merkez

Arzu Yıldız                Merkez

Figen Özer               Merkez

Bülent Herdem         Yazılımcı

Yaşar Gökoğlu          Adana Şb.

Işık Tuncel                Antalya Şb.

Özgül Korkmaz         Antalya Şb.

Aydın Şahan             Gaziantep Şb.

Emre Çalışkan           Bursa Şb.

Hasan Bekir Demir    Diyarbakır Şb.

Sevinç Tirfil                Edirne Şb.

M. Elçin Yontunç       Eskişehir Şb.

Gökhan Sezkin         İstanbul Şb.

Emine Beğer             İzmir Şb.

Durmuş Akçakaya    Kayseri Şb.

Zeynep Buzkan        Kocaeli Şb.

Mehmet Güzel          Konya Şb.

Fatma Güneş            Mersin Şb.

Onur Düzovalı          Samsun Şb.

Hasan Erdem            Trabzon Şb.

Burcu Turgut             Zonguldak Şb