KESK'İN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNE TMMOB'DE DESTEK VERDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu‘nun 27 Ağustos 2007 tarihinde İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı‘ndan başlattığı "insanca yaşam için toplu sözleşme yürüyüşü" 29 Ağustos 2007 tarihinde Ankara‘da kitlesel katılımla son buldu. Saat 12.00‘de Nokta durağında toplanan yürüyüşçüler, buradan YKM önüne geldi ve yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Nokta durağından itibaren KESK‘li yürüyüşçülere katılan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve çok sayıda TMMOB üyesinin de destek verdiği eylemde, sloganlarla, dövizlerle "toplu sözleşme ve grev hakkı" talepleri dile getirildi.

YKM önünde bir konuşma yapan KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, grev ve toplu sözleşme hakkını kullanmak için yollarda ve meydanlarda olduklarını belirterek, "Biz bu hakkımızı, eylemlerle, sürgünlerle, gaz bombaları yiyerek elde ettik. Biz bu hakkımızı kazandığımızda ne AKP vardı, ne Memur-Sen, ne Kamu-Sen. Bizim mücadele ile elde ettiğimiz hakları hiç kimse masada tartışmaya açamaz" dedi. Örgütlenme özgürlüğünün önündeki yasakların kaldırılmasını isteyen Tombul, toplu sözleşme ve grev hakkının kullandırılması, ücret adaletsizliklerinin giderilmesi, en düşük kamu emekçisi ücretinin 1150 YTL olması gerektiğini söyledi.

Tombul‘dan sonra bir konuşma yapan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da, KESK‘in her türlü baskı ve engellemeye karşın meşru yoldan mücadelesini sürdürdüğünü belirterek, TMMOB‘nin bu mücadeleye desteğini vurguladı.