GENEL KURULLAR SÜRECİNE YÖNELİK OLARAK TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜNE...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB ve bağlı Odaların Genel Kurul süreçlerine ilişkin olarak TMMOB Örgütlülüğüne yönelik bir mesaj yayımladı.

GENEL KURULLAR SÜRECİNE YÖNELİK OLARAK TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜNE
Sevgili Arkadaşlar,

TMMOB ortamında Mayıs sonuna kadar sürecek Genel Kurullar sürecimiz başladı. Şube Genel Kurullarından sonra, bağlı Odalarımızın ve ardından da Birliğimizin Genel Kurulunu Mayıs ayında hep birlikte tamamlayacağız.

Öncelikle görev süreleri tamamlanacak olan Yönetim, Onur ve Denetleme Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, ayrıca bu dönemdeki çalışmalarımızda yan yana olduğumuz odalarımızın örgütlü üyelerine, çalışma gruplarımızda yer alan arkadaşlarımıza, TMMOB‘nin bir döneminde kişisel birikimlerini örgütümüzün birikimleri ile harmanlayarak, özel yaşamlarından zaman ayırarak yürüttükleri TMMOB çalışmaları ve örgütümüze verdikleri katkıdan dolayı Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyorum.

Sevgili Arkadaşlar,

Hepimiz biliyoruz: Emperyalizmin politikalarının bizim, insanımızın, halkımızın ve emeğin aleyhine derinleştiği günlerdeyiz. Kendi krizlerinin çözümünü bizleri ezerek aşmaya çalıştıkları apaçık ortada. Öte yandan, bir türlü insanımızdan yana çözülmeyen, çözülmek istenmeyen Kürt sorununun da giderek ağırlaşan bir şekle büründüğü günlerdeyiz. Örgütümüze ve örgütlülüğümüze karşı, dışarıdan ve içeriden her türlü saldırının açıktan yapıldığı bir dönemdeyiz.

Yaşadığımız günler, mesleğimizi uygulayabileceğimiz ortamların yaratılması mücadelesi içerisinde olmanın; yani bağımsızlık, demokrasi, kalkınma ve hakça paylaşma mücadelesinin her zaman olduğundan daha fazla önem taşıdığı günler. Sorunlarımız halkımızın, insanımızın sorunlarından asla ayrı değil. Bunları biliyoruz.

Sıkıntılı, sancılı ve sorunlu bir ülkede yaşıyor olmanın, bu ülkede bizim gibi meslek örgütlerine çok daha fazla görev düşmesine, sorumluluklarının artmasına neden olduğunu da hepimiz çok iyi biliyoruz.

"Bu ülkenin, bu ülke insanının TMMOB‘ye ihtiyacı vardır" sözünden hareketle; "TMMOB‘nin odalarına, odaların şubelerine, şubelerin çalışmalara aktif katkı koyacak örgütlü üyelere ihtiyacı vardır" sözü şimdi çok daha anlamlı. Neoliberal politikalara karşı, gericiliğe karşı, emperyalizme karşı durarak, halkımızın kardeşçe, barış içinde ve bir arada yaşamasına olan inancımızla "Başka bir Türkiye, başka bir yaşam mümkündür" demek ve bunun gereklerini yapmak, bunun için mücadele etmek şimdi çok daha önemli.

Bize şimdi düşen görev; yeni döneme ilişkin politikalarımızı belirlemek, ortak mücadeleyi örgütlemek ve örgütlenmemizi daha da güçlendirmektir.

Genel Kurullarımız bunların gerçekleşmesi için en önemli araç olacaktır.

Genel Kurullarımız, mesleğimizi uygulayarak bilimi ve teknolojiyi halkımızın hizmetine sunmak ve emeğimizin karşılığında insanca bir yaşam düzeyine kavuşmak isteyen biz mühendis, mimar ve şehir plancılarının, sorunlarımızın üstesinden gelmek için ihtiyaç duyduğu umut ve inanç ortamının yaratılmasına, örgütlülüğümüzün gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunmaktadır. Hepimiz buna inanıyoruz.

Sevgili Arkadaşlar,

Şimdiden, Genel Kurullarımızın kürsülerinden söyleyeceklerimizi herkese ve her yere bir kez daha duyuruyorum:

56 yıla ulaşan deneyimi ve birikiminin ışığında, yetmişlerden beri yarattığı değerlerin yol göstericiliğinde ve mesleki-demokratik kitle örgütü olmanın sorumluluğuyla hareket eden Birliğimiz, bağlı odaları, odalarımızın şubeleri ve örgütlü üyeleri ile birlikte, önümüzdeki dönemde de meslek ve meslektaş sorunlarının halkın sorunlarından ayrı tutulmayacağını bilerek çalışmalarını yürütecektir.

TMMOB, önümüzdeki dönemde de emperyalizme ve gericiliğe karşı, özgür ve demokratik bir Türkiye özlemiyle emekten ve halktan yana mücadelesini sürdürecektir.

TMMOB, önümüzdeki dönemde de barıştan, dostluktan, dayanışmadan ve halkımızın bir arada kardeşçe yaşamasından yana etkinliklerin ve eylemliliklerin içerisinde aktif olarak yer alacaktır.

TMMOB, önümüzdeki dönemde de bildiğini söylemekten çekinmeyecek, bıkkınlık göstermeyecek, meslek alanları üzerinden siyaset yapmaya devam edecektir.

TMMOB, önümüzdeki dönemde de toplumsal muhalefetin odağında yer alarak onurlu yürüyüşüne ve dik duruşuna devam edecektir.

TMMOB ve bağlı odalarının tüm yöneticileri ve örgütlü üyeleri bu kararlılık içerisindedir.

Sevgili Arkadaşlar,

TMMOB‘nin önümüzdeki döneminde zorlu mücadele günleri bizleri bekliyor. Yolumuz uzun.

Hepimize kolay gelsin.

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı