BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAĞLI BURULAŞ TARAFINDAN İŞTEN ÇIKARILAN HAFİF RAYLI SİSTEM ÇALIŞANLAR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı BURULAŞ tarafından hafif raylı sistem çalışanı 81 kişi 4 Eylül 2004 tarihinde işten çıkarılmıştır. 81 işçiyi temsilen 28 işçi, sorunlarını aktarmak ve çalışma haklarının geri verilmesini sağlamak amacıyla TBMM‘de CHP ve AKP grup yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerden sonra Oda Merkezini ziyaret ederek Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet ENİŞ, Tahsin AKBABA ve Mustafa YAZICI ile görüştüler ve Oda Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması yaptılar.

Basın toplantısında BURULAŞ işçileri adına konuşan Gürdal YİĞİT, konuşmasına teşekkür ederek başladı ve 4 Eylül tarihinde hukuksuz bir şekilde işlerine son verildiğini ve yerlerine taşeron firma işçilerinin alındığını belirtti. 4 Eylül‘den beri haklarını aradıklarını ve Bursa‘da topladıkları 100.000.000'e yakın imzayı Çalışma Bakanlığına iletmek ve dertlerini Meclis'e aktarmak için geldiklerini belirten Gürdal YİĞİT, Meclis'teki temaslarına ilişkin bilgi verdi ve AKP Grup Başkanvekili ve Bursa Belediye Başkanı nezdinde etkili bir isim olan Faruk ÇELİK‘le görüşmelerinde, ÇELİK‘in "Eğer bir hukuksuzluk varsa sorunu çözmede yardımcı olacağını ve yarın (22 Ekim'de) Bursa‘ya geleceğini" söylediğini belirtti.

BURULAŞ işçileri adına konuşan Gürdal YİĞİT, kendilerinin "10.000 kişinin katıldığı imtihanlardan süzülerek gelen işçiler" olduklarını söyledi ve "iş hakkımızı sonuna kadar savunacağız" dedi ve sözlerini teşekkür ederek bitirdi.

Oda Yönetim Kurulu adına konuşan Ahmet ENİŞ ise, "Size hoş geldiniz demek isterdim, ancak bu hoş olmayan durumdan dolayı Ankara yollarına düştüğünüzü biliyoruz" diyerek sözlerine başladı ve "Odamızın faaliyet gösterdiği işkollarından birinde yaşanan bu gelişmeden Oda Yönetim Kurulu‘nun duyduğu üzüntüyü" belirtti.

Ahmet ENİŞ, "adaletçi ve kalkınmacı" olduğunu söyleyen iktidar zihniyetinin iktidara geldikten sonra yaptığı uygulama ve çıkardığı yasalardan örnekler verdikten sonra, "BURULAŞ işçilerini yollara düşüren bu zihniyeti kınıyoruz. BURULAŞ işçileri işlerine geri dönmelidirler. İktidarı ve iktidar yanlısı Bursa Belediyesi ile ona bağlı olan BURULAŞ‘ı bu partizanca uygulamadan dolayı uyarıyoruz" dedi. Ahmet ENİŞ, konuşmasını, Oda merkezini ziyaret eden işçilere teşekkür ederek ve "Sizlerle dayanışma içindeyiz, mücadelenizde yanınızdayız" diyerek tamamlandı.

BURULAŞ işçilerinden birinin, Demiryol-İş Sendikası Bursa Şubesinin yetki almak için kendilerini kullandığını ancak bu konuda kendilerini yarı yolda bıraktığını ve Şube Başkanı Cemal YAMAN‘ı kınadıklarını belirtmesi üzerine Oda Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet ENİŞ, sendikacılara çağrıda bulunarak üyelerinin sorunlarına sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.

Basın toplantısından sonra Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ve BURULAŞ işçileri dostça bir ortamda görüşme yaptılar ve topladıkları 100.000.000‘e yakın imzayı Çalışma Bakanlığı‘na vermek üzere Odamızdan uğurlandılar.