ANTALYA ŞUBE BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM SALONU AÇILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Antalya Şubemiz, Bilgisayar Destekli Eğitim Salonu projesini hayata geçirdi. Açılışa Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener de katıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, MMO Antalya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube üyeleri ve çalışanlarının katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Bilgisayarlı Eğitim Salonu’nda Solidworks ve Revit Mep gibi programların eğitimleri düzenlenecek.

Açılışta konuşan MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Makina Mühendisleri Odası’nın en önemli misyonlarından birinin meslektaşlarının meslek içi eğitim süreçlerini desteklemek ve meslektaş adaylarının mesleki gelişim süreçlerine katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, “Geçmişten günümüze meslek içi eğitim çalışmaları ile bu misyonumuzu en iyi şekilde gerçekleştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Meslektaşlarımızın imza yetkisi gerektiren alanlardaki eğitim ve değerlendirme süreçlerini bu kapsamda yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bunların yanı sıra her hafta gerçekleştirdiğimiz webinarlar ile meslektaşlarımızın ve meslektaş adaylarımızın, mesleğimiz ile ilgili güncel konular üzerine bilgi sahibi olmasını da sağlıyoruz” dedi. Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca konuşmasının devamında, ‘Bilgisayar Destekli Eğitim Salonu’ ile günümüzde yaygın kullanımı olan, piyasa koşullarında sıklıkla tercih edilen birçok programın eğitimine başlayacaklarını belirterek, “Bu eğitim salonunda; sanayide çalışan meslektaşlarımızın tercih ettiği, üretimde katı modelleme ve analiz programı olan Solidworks, mekanik tesisat sektöründe çalışan meslektaşlarımızın kullanabileceği 3 boyutlu tasarım programı olan RevitMep ve daha çok Endüstri Mühendisi üyelerimizin ihtiyacı olan kurumsal kaynak planlama (ERP) programlarının eğitimlerini gerçekleştirebilecek, üyelerimizin bu alanlarda sertifika sahibi olmasını sağlayabileceğiz. Böylece üyelerimizin gelişen teknolojilerle ilgili bilgi açıklarını kapatmalarına yardımcı olacak, mesleki anlamda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlayacağız” dedi.

İlk olarak 2-24 Ekim 2021 tarihleri arasında SolidWorks eğitiminin kayıt sürecine başladıklarını söyleyen Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, “Bu eğitimlerin detaylarına baktığımızda; Solidworks Kursu ile meslektaşlarımızın tasarım fikirlerini daha hızlı ve daha basit bir şekilde gerçekleştirip paylaşılmasını ve dolayısıyla daha üretken bir 3 boyutlu tasarım deneyimini elde etmesini sağlayacak, böylelikle sac parça tasarımı, profil tasarımı, montaj ve teknik resim oluşturma uygulamaları hakkında detaylı bilgileri katılımcılara aktarmış olacağız. Revit Mep programı ise binaların ısıtma, soğutma, havalandırma, sıhhi tesisat ve yangın tesisatı projelendirmelerinde 3 boyutlu tasarıma imkân sağlamakta, uygulama aşamasında öngörülmeyen birçok faktörün proje aşamasında çözümlenmesine katkı vermektedir. Özellikle bina tesisat projelendirmesi yapan meslektaşlarımızın bu alandaki gelişimi bu eğitimler ile sağlanmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sadece Antalya’da değil Isparta ve Burdur’daki mühendislerin de bu eğitimlerden faydalanabileceğini aktaran Atmaca, “Üretimde ham madde girişinden son çıktı ürüne kadar tedarik, üretim, fire ve stok gibi her alanın takibini sağlayan kurumsal kaynak planlama (ERP) eğitimlerinin de özellikle Endüstri Mühendisi üyelerimizin ilgisini çekeceğini düşünmekteyiz. Açılışını yaptığımız bu salon ile ileriki aşamada, Antalya, Isparta ve Burdur’da faaliyetlerini sürdüren mühendis ve mühendis adaylarının ihtiyacı olabilecek Ansys, Fluent, Python gibi güncel programların eğitimi de mümkün olabilecektir. Bugünkü hedefimiz ise kullanıma hazır olan programlar ile yılda en az 4 kurs gerçekleştirmektir. Bugün kentimize bu eğitim salonunu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran başta Muratpaşa Belediye Başkanımız Sn. Ümit Uysal’a, Genel Başkanımız Sn. Yunus Yener’e, Şubemizde geçmiş dönemlerde yönetim kurulu başkanlığı yapan değerli meslektaşlarıma, bu salonun açılmasında emekleri olan Tüm Yönetim Kurulu üyelerine ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, kentimize ve mesleğimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca’nın ardından söz alan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Makina Mühendisleri Odası olarak 100’den fazla alanda eğitim verdiklerini belirterek, ‘Bu eğitimleri vermekteki amacımız; üniversitelerden temel bilgiler alarak mezun olan meslektaşlarımıza belli konularda iş yapma, yol, yöntem ve projeleri nasıl hazırlayacaklarına yönelik eğitim programları veriyoruz. Bu eğitimlerle mesleğimizin niteliksizleştirilmesine karşı mesleğimize sahip çıkıyoruz. İşlerin ehil insanlar eliyle yapılmasını sağlıyoruz. Bunu yapabilmek için bu eğitimler son derece önemli. Ben bu anlamda bölgemizdeki önemli bir eksikliği tamamlayan, Bilgisayar Destekli Eğitim Salonu’nu açan Antalya Şubesi’ne teşekkür ediyorum’ dedi.

Yener’in ardından söz alan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da, teknolojiyi kullanmanın önemine vurgu yaparak, ‘Bu anlamda Odamızın Bilgisayar Destekli Eğitim Salonu kentimize çok büyük katkı sağlayacak. Makina Mühendisleri Odamız bizim en yoğun işbirliği yaptığımız kurumlarımızdan bir tanesi. Bu yeni ünite, yeni inovasyon çok değerli katkılar sağlayacaktır mesleki uygulamalara. Gönül ister ki Türkiye’miz programların kullanımı kurslarından ziyade programları yazan ülke olabilseydi, yazılımların sahibi olan ülke olabilseydi ama o tren en azından şimdilik kaçmış görünüyor. Gelecekte bir gün Türkiye bunu yapacak gücü dayanışma içinde başaracaktır. Tekrar tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum’ ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Bilgisayar Destekli Eğitim Salonu’nu gezen misafirlere, bilgisayar ve programlar hakkında uygulamalı sunum gerçekleştirildi.