ALİ İSMAİL KORKMAZ ANMASINA KATILDIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Eskişehir'de, 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Direnişinde polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayici sokakta anıldı.

Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayi sokaktaki ekmek fırının önünde ölümünün 9’uncu yıldönümünde anma töreni düzenlendi.

Törene Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz ve aynı adı taşıyan 6 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törene Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Oda Saymanı Bedri Tekin ile Oda Yönetim Kurulu Arife Kurtoğlu ve Şube Yönetici ve üyelerimiz da katıldı.

Tören öncesi Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Anma töreninde konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, “9 yıl önce burada Ali acı bir şekilde darp edildi. Ali İsmail’i aramızdan aldılar. Onu öldürdük diye sevinmesin katiller. Burada yüzlerce Ali’ler var. Ali İsmail bir öldü bin Ali İsmail’ler doğdu. Ali İsmail’i katledenler bu dünyada katil olarak kalacak. Ben çocuğumun gururunu yaşıyorum. Ali İsmail’in gururu ile son nefesimi verene kadar yaşamaya devam edeceğim. Gezi olaylarında cezaevlerine tıktığınız kişiler bizim onurumuzdur. Onları destekliyorum, onların yanındayız. Ali İsmail milyonlarca insanın yüreğinde yaşıyor. Ali İsmail ölmedi, Ali İsmail yaşıyor” dedi.

Ali İsmail Korkmaz'ı anmaya gelenler 9 yıl önce saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayici Sokakta, Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının yanına kırmızı karanfil bıraktılar.