1 MAYIS'TA TAKSİM'DE VE TÜM ALANLARDAYDIK..

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için, emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs tüm ülkede coşku ile kutlandı. 33 yıl sonra girilen Taksim Meydanında TMMOB korteji kitleselliği ve çoşkusu ile alana izini bıraktı.

İstanbul

Saat 10.00‘da yürüyüşe geçen kortejler kısa sürede meydana girmeye başladı. Şişli‘de toplanarak Taksim‘e yürüyüşe geçen binlerce mimar, mühendis ve şehir plancısıve öğrenci üyelerden oluşan TMMOB korteji çoşkusu ve kitleselliği ile alana izini bıraktı.

Onbinlerce kişinin katıldığı 1 Mayıs, kürsüden Timur Selçuk ve 1 Mayıs 2010 korosunun seslendirdiği marşlar ile başladı.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu‘nun adının anons edilmesiyle alandan yuhalama başladı. Kitle Kumlu‘yu yuhalamalar ve ıslıklarla protesto ederken Tekel işçileri de kürsüye çıkarak "Bu kürsü emekçilerin" dedi ve Kumlu‘nun konuşmasına izin vermedi. Yaşanan arbedenin ardından Kumlu konuşma yapmadan alanı terk etti.

Uzun süre kürsüde kalan işçiler Kumlu‘nun gitmesinin ardından eylemlerini sonlandırdı. Kürsüden sadece KESK Başkanı Sami Evren ve DİSK Başkanı Süleyman Çelebi konuştu. Evren‘in, Türkiye‘nin ilerici toplumsal mücadele tarihinin önemli isimlerini ve toplumsal muhalefetin tüm renklerini selamladığı konuşması kitleden yoğun alkış aldı. Kitle, Evren‘in konuşmasında olduğu gibi Çelebi‘nin konuşmasını da büyük bir dikkatle dinledi. Çelebi de tüm emekçileri selamlayarak başladığı konuşmasında, 32 yıldır uygulanan ve 12 Eylül‘den kalan bir yasağın delindiğini vurguladı. Çelebi konuşmasında güvencesizlik ve krizin yarattığı toplumsal yıkıma dikat çekildi. Hükümet ve hükümetin sermaye yanlısı politikaları eleştirildi.

Çelebi konuşmasında AKP‘nin açılım sürecine atıfta bulunarak faili meçhuller aydınlatılmadan ülkede gerçek demokrasiye kavuşulamayacağını belirtti. Emek ve meslek örgütlerineyse "Bize düşen elimizi taşın altına sokmaktır." sözleriyle mücadele çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından Grup Yorum sahne aldı ve Yorum‘un ezgileriyle tüm alan halaya durdu. Miting halayların ardından son buldu.

Ankara

Başta Makina Mühendisleri Odası Ankara Şube öğrenci üyeleri olmak üzere, üyelerimizin yoğun ve aktif katılımı ile 1 Mayıs 2010 Ankara Sıhhıye Meydanında büyük coşku ile gerçekleşti. Saat 11:00‘de Ankara Garında toplanan üyelerimiz, TMMOB‘ye bağlı diğer odalar ile birlikte TMMOB pankartı altında; memur ve işçi sendikaları, meslek örgütleri, öğrenci grupları, dernekler ve siyasi partiler ile birlikte mitingin gerçekleştirileceği Sıhhiye Meydanına doğru yürüyüşe geçtiler. 
Sıhhıye Meydanına gelen tüm gruplar, emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs büyük bir coşku ile kutladı. Eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için hep birlikte Sıhhıye Meydanınına seslerini duyuran gruplar, sendikasızlaştırma çabalarına, antidemokratik uygulamalara, emekçiye uygulanan güvencesiz çalışma koşullarına, yeni yasalarla emekçilerin iş ve sağlık haklarının gasp edilmesine hayır demek ve emekçi kesiminin bundan sonra da hep birlikte mücadeleye devam edeceği uyarısında bulundular.

Adana
1 Mayıs, TMMOB‘a bağlı odalar, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun katılımıyla Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden Uğur Mumcu Meydanı‘na doğru kortej oluşturuldu

Eskişehir
Türk- İş ve Disk, KESK, Eskişehir Tabipler Odası ile TMMOB organizasyonu ile düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları Eskişehir‘de coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Saat 15:00‘de Seylap Caddesi girişinde bir araya gelen işçi memur sendikaları ile sivil toplum kuruluşları bazı siyasi parti üyelerinden oluşan yaklaşık 5000 kişi sloganlar atarak Sıhhiye Meydanına kadar yürüdü.

"Parasız eğitim-sağlık hakkı, işsizliğin önlenmesi, sosyal güvenliğin sağlanması, özelleştirmeler ve işten atmalara son verilmesi" gibi birçok sayıda talebin dile getirildiği yürüyüş ve mitingde Tepebaşı Belediyesi bünyesinde temizlik işçilerinin oluşturduğu müzik topluluğu konser verdi. 1 Mayıs Mitinginde konuşan Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Nejat KILIÇ, "Bugün Türkiye‘de olduğu gibi Eskişehir‘de de yüzlerce ayıplı uygulamalara şahit oluyoruz. Kamu İşletmelerinin özelleştirilmesi, Kapatılması ve taşeronlaştırılması neticesinde milyonlarca çalışan mağdur edilmiş, daha da edilmeye devam ediliyor. Bu birlikteliğimizi her alanda göstermek zorundayız. Bizler bu haksızlıkları durdurmak için meydanları dolduracağız ve üretimden gelen gücümüzü kullanacağız" dedi

Mersin
1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı kutlamaları İleri İlköğretim Okulu önünde saat 11:00‘ de başladı. TMMOB Mersin İKK organizasyonunda TMMOB çatısı altında toplanılarak Cumhuriyet alanına yürüyüşle kutlamalara katıldık.

Zonguldak
1 Mayıs her sene olduğu gibi bu senede Zonguldak‘ta çoşkuyla kutlandı. Gar önünde toplanan üyelerimiz kortejle beraber Madenci Anıtına kadar yürüdü ve meydanda düzenlenen etkinliklere katıldı.