YESARİ ASIM ARSOY ÖZEL KONSERİNE BÜYÜK ALKIŞ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Ocak 2009

Şubemizin Klasik Türk Müziği Korosunun 20 Ocak 2008, Salı akşam saat 20.30'da Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlediği Yesari Asım Arsoy Özel Konseri büyük bir başarıyla gerçekleşti. Konserde Şef Ömer Faruk Gültaşlı, koro üyesi Necla Akbaşak ve eşi Osman Akbaşak tarafından hazırlanan, bestecinin yaşam öyküsünü konu alan 9 dakikalık bir belgesel gösterildi.

Şubemizin 15. yılını dolduran Klasik Türk Müziği Korosu, son konseriyle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, koro üyelerine, saz sanatçılarına ve koro şefine teşekkür ederek konukları 15. yıl gecesine davet etti.

Konser öncesinde Şef Ömer Faruk Gültaşlı, koro üyesi Necla Akbaşak ve eşi Osman Akbaşak tarafından hazırlanan ve Yesari Asım Arsoy'un yaşamını anlatan belgesel de büyük beğeni topladı. Ö. Faruk Gültaşlı, Yesari Asım Arsoy'un bir asra yaklaşan ömründe çok çalışmış, çok üretmiş bir bestekar olduğunu belirterek şunları dile getirdi; "Yaşamı boyunca üretmekten başka bir şey düşünmeyen bestecinin 250 civarında bestesi bulunuyor. Yesari Asım Arsoy'u 18 Ocak 1992 yılında kaybettik. Aramızdan ayrılışının yıldönümüne denk getirmeye çalıştığımız 20 Ocak'taki konserimizde bestecimizin önemli eserlerinin yanı sıra pek tanınmayan değerli eserlerine de yer verdik. Belgeseli 2,5 aylık bir araştırma ve çalışma sonunda hazırladık. Amacımız, Klasik Türk Müziğimizin yaşamasına küçük de olsa bir katkıda bulunmaktır."