UYGULAMALI ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ KURSLARI BAŞLADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Mayıs 2010

Şubemiz, Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Öğretmen Eğitim Merkezi ile endüstriyel otomasyon kursları düzenlemeyesi konusunda bir protokol imzaladı. Protokol kapsamında ilk kurs 17 Nisan tarihinde başladı.

Birinci paket olarak başlatılan ve 5 Haziran‘a kadar sürecek ilk grupta Hidrolik, Pnömatik, Endüstriyel Elektronik ve Sensör Teknolojisi eğitimlerine yer verildi. Eğitimlerin ikinci paketinde yer alan Elektro Hidrolik, Elektro Pnömatik, Temel Seviye PLC ve İleri Seviye PLC Kursları için ön kayıtlarımız devam etmektedir.

Endüstride güvenli üretim, imalat süreçlerinin doğru işletimi ve kontrolü ile olanakladır. Otomasyon bu noktada devreye girmektedir. İşletme içinde otomasyon sistemi uygun maliyetli, karmaşık olmayan ve geliştirilmeye açık bir yapıya sahip olmadır. Aynı zamanda sistem reçete işleme, veri toplama, değerlendirme ve raporlama özelliklerine sahip olmalıdır. Şubemiz de otomasyon piramidinin ilk üç basamağında yer alan temel otomasyon işletim kurallarından (temel elektrik - elektronik, kontrol kartları, programlanabilir kontrol), SCADA (veri tabanlı gözetleme ve kontrol sistemlerine) yönelik konularda uygulamalı eğitimler düzenlemektedir. Eğitimler; Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Öğretmen Eğitim Merkezinde düzenlenmektedir. Kurs sonunda başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı‘ndan onaylı sertifika verilecektir.