MMO KOROSU 15. YAŞINI COŞKUYLA KUTLADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Nisan 2009

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Klasik Türk Müziği Korosu 15. kuruluş yıldönümünü, 16 Nisan'da Tepekule Kongre Merkezinde coşkulu bir konserle kutladı. Koroda görev yapan şeflere, kurucu üyelere, ses ve saz sanatçılarına teşekkür plaketleri verildi.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Klasik Türk Müziği Korosu kuruluşunun 15. yıldönümü nedeniyle Tepekule Kongre ve Sergi Merkezine özel bir konser verdi. Ağırlıkla İzmir şarkılarının okunduğu konserde koronun kuruluşuna görev alan Prof. Dr. Muhammet Eltez'e, Yrd. Doç. Dr. Asude Eltez'e, Makina Mühendisleri Ali Karan, Ufuk Birol ve Nedret Altuğ'a ve koroda bugüne kadar şef olarak görev yapan Dr. Rahime Altınçağ'a, Murat Bal'a ve Jeo. Y. Mühendisi Ömer Faruk Gültaşlı'ya teşekkür plaketleri verildi. Ayrıca koroya uzun yıllar emek veren ses ve saz sanatçılarına da teşekkür belgeleri sunuldu.

 

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, konser açılışında şunları söyledi;

 

"Koromuz, 15 yılda yüzlerce fasıl, binlerce çalışma, 40'ye yakın konser gerçekleştirilmiştir. Müzikle amatör ya da profesyonel olarak uğraşan yüzlerce ses ve saz sanatçısı koromuzda görev almıştır. Yüzlerce gencimiz koromuzda kendini geliştirmiş ve müzik dünyasına atılma olanağı bulmuştur.

Koromuz bu yapısıyla adeta sivil bir halk konservatuarı gibi çalışmıştır. Klasik Türk Müziği geleneğini doğru şekilde yaşatan, gençlerimize tanıtan ve sevdiren işleviyle koromuz sorumluluğunu başarıyla yerine getirmiş ve getirmeye devam edecektir.

Bugün tüm dünya ve ülkemiz çılgın bir tüketim kültürü içinde kendini kaybetmiş ve üretmeden tüketmenin bedelini derin bir krizle ödemeye başlamış bulunuyoruz. Her şeyi büyük bir hızla tüketiyoruz; Kültürümüzü, doğayı, çevreyi, insanı, tarihi ve geleceğimizi tüketiyoruz. Ülkemizin köklü ekonomik kurumlarını tükettik. Tarımı, sanayiyi tükettik. Kültür ve bilim kurumlarımızı tüketiyoruz. Hukuk'u, adaleti, insan haklarını ve özgürlükleri kemirmeye başladık.

Bu süreçte "üretmenin" önemini bir kez daha hep birlikte düşünmemiz gerekiyor. Eğer bu "tüketim kültürünü", "üretim kültürüne" çeviremezsek; eğer bu toplumumuzu her alanda üreten, çalışan ve adil paylaşan bir toplum haline dönüştüremezsek korkarım ki bizleri çok karanlık bir gelecek beklemektedir.

Her birey artık "üretim ve insanlık" odaklı düşünmeye başlamalıdır. Mahallemizde, sokağımızda, evimizde tüketim kültürünü durdurmak için küçük de olsa adımlar atmalıyız.

Yaşadığımız sokağa, semte ve kente sahip çıkarak sözümüzü söylemeliyiz. Suyumuza, havaya, toprağımıza, çevremize sahip çıkmalıyız. Çünkü bunlar yaşamak için hepimizin ihtiyacı olduğu ve hepimize ait ortak değerlerimizdir.

Odamız, tüketim kültürüne alternatif olarak yaşamın her alanında "üretim kültürünü" oluşturmak için tüm üyeleriyle ve yöneticileriyle çalışma kararlılığındadır."