KARŞIYAKA BELEDİYESİ İLE MESLEKİ DENETİM VE ASANSÖR KONTROL PROTOKOLÜ İMZALANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Mayıs 2010

Karşıyaka Belediyesi ile Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Şubemiz arasında sağlıklı, güvenli kentleşmeyi sağlamak, yapılaşmada teknik şartnamelere uygunluğu ve asansör yönetmeliğinin gereklerini yaşama geçirmek amacıyla yapılan protokoller 6 Mayıs'ta imzalandı.

Karşıyaka'da bulunan yaklaşık 3 bin asansörün mesleki denetimi yıllık kontrollerini içeren protokol,  Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya ve Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı N. Sedat Gülşen tarafından 6 Mayıs 2010 tarihinde imzalandı. Protokol gereği odalar asansörlerin  denetimi dışında da belediyeye teknik bilgi yardımında bulunacak.

İmza sırasında protokol kapsamı hakkında bilgi veren Cevat Durak şunları söyledi;

"Karşıyaka'nın çağdaş, planlı, sağlıklı ve güvenli bir kent olması için yıllardır meslek odalarımızla yürüttüğümüz işbirliğini sürdürmeye kararlıyız. Yönetmelikler gereği her yıl yenileyerek devam ettirdiğimiz protokoller kapsamında kentimizde Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinin, Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmeliği ve diğer imar mevzuat hükümlerinin uygulanmasını denetliyoruz. Bu denetimlerde mühendis ve mimar Odalarımızın uzman üyelerinin desteğini alıyoruz. Ayrıca asansörlerde can güvenliğini sağlayacak önlemleri içeren Asansör Yönetmeliğinin belediyemize verdiği görevleri elektrik ve makina mühendisleri odası işbirliğinde gerçekleştirilen denetimlerle sağlıyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlayan ve tüketicinin yönetmeliklere uygun kaliteli hizmet almasını sağlamaya yönelik bu çalışmada katkıları için meslek Odalarımıza teşekkür ederiz. Aynı anlayışın diğer odalarla işbirliği içersinde sürmesini bekliyorum."

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya ise, mesleki denetim ve asansörlerin yıllık kontrolleri konusunda duyarlı yerel yönetim anlayışının yıllardır sürdüğünü söyledi. Bu duyarlılığın tüm Türkiye'ye örnek olmasını isteyen Özsakarya, sürekli kontroller sayesinde İzmir'de ölümlü asansör kazası yaşanmadığını belirtti. Özsakarya " Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat durak toplum sağlığını, insan sağlığını önemsiyor. Bu protokol ile  Karşıyaka belediyesi ile asansörlerin denetimi dışında da birlikteliklerimiz olacak. " dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sedat Gülşen ise, elektrik ve makina mühendislerinden oluşan ikişer kişilik ekibin her asansörü 100'ü aşkın noktada kontrol ettiğini ve raporlarını düzenlediğini söyledi. Bu raporlarda sakıncalı bulunan noktaların yönetmelik gereğince bina yöneticileri tarafından bakımcı firmalarla giderilmesi gerektiğini belirten Gülşen, kullanımı sakıncalı bulunan asansörlerin ikinci kez kontrol edilerek hataların giderilip giderilmediğinin tespit edildiğini, gerekirse belediye tarafından asansörün kullanıma kapatıldığını vurguladı. Gülşen " Türkiye'de asansör denetiminde ilk imzayı 1995 yılında Karşıyaka Belediyesi'nde atarak çalışmaya başladık. Geçen süre içinde ülkemizin her köşesinde benzeri uygulamalar içerisinde olduk. " dedi.

Özsakarya ve Gülşen güvenli kentleşme için mevzuat ve yönetmeliklere uyulması konusunda hassasiyet gösteren Karşıyaka Belediyesi yönetimine teşekkür ettiklerini söylediler.