İŞYERİ TEMSİLCİLERİMİZLE TOPLANTI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Haziran 2009

Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Şubemizin İşyeri Temsilcileri ve Temsilci Yardımcıları ile 26 Mayıs 2009 tarihinde Tepekule Özel Günler Salonunda toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya 28 işyeri temsilcimiz, YK üyeleri ve teknik görevliler katıldılar.

Özel kuruluşlar, kamu kurumu ve sanayi sitelerinde Şubemiz temsilcisi olarak görev alan üyelerimizle yönetim kurulumuzun bu dönem ilk buluşması 26 Mayıs 2009 tarihinde yemekli bir toplantıda gerçekleştirildi. Tepekule Özel Günler Salonunda düzenlenen toplantıya katılan iş yeri temsilcilerimiz, Şube ve Oda çalışmaları hakkında görüşlerini dile getirdiler. İşyerlerinde karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi veren temsilcilerimiz bu sorumların aşılmasında ve çalışmaların etkinleştirilmesine yönelik önerilerini sundular.

 

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya temsilcilere hitaben yaptığı konuşmada yaşanan ekonomik krizin üyelerimize çok boyutlu olumsuz etkisi olduğunu belirterek, bu süreçte işini kaybeden üyelerimize Şube olarak destek vermeye çalıştıklarını söyledi. Özsakarya şunları dile getirdi; "İşyeri temsilcilerimiz Şubemizin en dinamik ve önemli ayaklarından biridir. Şube çalışmalarımızı, Koordinasyon Kurulumuzda İşyeri temsilcilerimizle birlikte programlayıp aksayan yönlerini yine sizlerden öneri alarak tamamlamaya çalışıyoruz. İşyeri temsilcilerimizi Şube etkinliklerimizde daha çok görmek istiyoruz. Şube etkinliklerimizi işyerlerinizde aktif olarak duyurmanızı rica ediyoruz. Özellikle düzenlediğimiz eğitimleri iş arayan üyelerimize duyurmanız büyük önem taşımaktadır."

 

Şube YK Sekreteri Melih Yalçın sorunları birlikte çözmek istediklerini belirterek temsilcilerimizin her konuda Şubemizi ve kendisini arayabileceklerini söyledi.    

 

Telekom Temsilcimiz Dursun Sarı, Şubemize yaptığı çalışmalar için teşekkür ederek şunları söyledi; "Sizlere teşekkür ederim. Artık Oda bize ne veriyor sorusuyla karşılaşmıyorum. Çünkü mesleki, eğitimsel, kültürel ve sosyal olarak o kadar çok şey yapıyoruz ki isteyen her üye bu etkinliklerden birinde kendisini ifade edebilir ve yararlanabilir. Bu Odanın temsilcisi olarak gurur duyuyorum. İşyerimizde Oda duyuru panosu konulmasına destek alabilirsek iyi olacak. Üyelerimiz ülkemizde neler olup bittiğiyle de ilgilenmeli."

 

İZSU Temsilcimiz Bahattin  Vardar, Odanın üyelere ulaşamadığı yönündeki söyleme yönelik olarak şöyle dedi; "İşyeri Temsilcilerine özeleştiri yapmayı öneriyorum. Oda bütün araçları kullanarak bizlere ulaşmaya çalışıyor. Bizler ise işyerimizdeki yeni mühendislere ulaşmaya, onların sorunlarıyla ilgilenmeye zaman ayırıyor muyuz? Onlara odayı tanıtabiliyor muyuz?"

 

Bayındırlık İl Müdürlüğü Temsilcisi Kemal Gür ise, üyelerin ihtiyaç duyduğu hukuksal yardımı sağladığı için Şubemize teşekkür etti.

 

PFW Havacılık İşyeri Temsilci Yardımcısı Duygu Demirci ise, Şubenin başarılı çalışmaları için YK'ya teşekkür ederek uzmanlık alanıyla ilgili projelerde görev yapabileceğini ve bu alanda yardım isteyen tüm üyelerle bilgi paylaşabileceğini ifade etti.

 

İş teftiş İzmir Grup Başkanlığı Temsilcisi Sinan Çörekli ise, yaşanan ekonomik kriz ve işyerlerinde yaşanan sorunlar hakkında temsilcilerden soru ve talep gelmediğine şaşırdığını belirterek "Sorunlarınızı öğrenebilirsem, sizlere yardımcı olmak isterim" dedi. 

 

Ufuk İnceoğlu ise halk müziği koromuz 25 Mayıs'ta verdiği konserin çok başarılı olduğunu söyledi. Temsilcilerimizi koordinasyon kurulu toplantılarına katılmaya davet etti.

 

Şerif Özsakarya ise işyerlerine ne yönetim kurulu ne de diğer üyelerin giremeyeceğini orada yalnızca temsilcilerimizin olduğunu bu nedenle temsilcilerin sorumluluğunun büyük olduğunu söyledi. Tüm üyelerimizi ülke sorunlarına duyarlı olmaya davet eden Özsakarya,  "Şu an ülkemizdeki 5760 maden sahası tek bir ihale ile satılmaya çalışılmaktadır. Daha Fazla direnmemiz gerekiyor." Dedi.  

 

Mehmet Özsakarya ise Turgutlu Çaldağı'nda nikel maden işletmesi için 300 bin ağacın kesilmesine Bakanlığın izin verdiğini, Turgutlu halkının bölge tarımı, sağlık ve ekolojik yaşam dengenin bozulmaması için bu karara karşı direnişe geçtiğini, TMMOB İKK ve Şubemizin bu direnişe destek verdiğini söyledi.

 

Toplantıda son sözü alan Şube YK Başkanvekili Kazım Umdular ise yaşamı bir bütün olarak algılamak gerektiğini belirterek şunları söyledi; "Sizler üyelerimizle doğrudan temas noktasında bulunuyorsunuz. Üyelerimizle doğrudan ilişki kurarsanız hayatı bütünlemiş olursunuz. Asıl olan beş duyguyu simgeleyen ilişkidir. O dokunuş gerçektir. Bizler birçok iletişim aracıyla, bültenle, e-posta ile mektupla üyelerimize mesajlarımızı iletmeye çalışıyoruz. Ancak bunların hiçbiri sizlerin ileteceği mesajın yerini tutamaz. Bizler Yönetim Kurulu olarak eksiklerimizin olduğunu biliyoruz ve bunları birlikte giderelim diyoruz. Midye kadar kapalı ve rahat olmayalım. Hayatı açalım. Bunu yaparsak çoğalırız. Tarafsız ve doğru bir kurum olarak aklınıza Odamız gelmeli. Yaşamın içinde karşılaştığınız birçok sorunda, Odamız bu konuda ne yapabilir diye düşünmelisiniz. Bir sonraki toplantıda daha çoğalmış olarak buluşmayı diliyorum."