"BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI" BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Mart 2009

•"Binalarda enerji performansı" konulu bilgilendirme toplantısı 2 Mart 2009 tarihinde Şubemizde gerçekleştirildi. Makina Y. Mühendisi M. Berkay Eriş tarafından yapılan sunumu Büro Tescil Belgeli (SMM) üyeler, Yapı Denetim Firmalarında ve Belediyelerde çalışan makina mühendisi üyelerimiz ve ilgililerden oluşan 40 kişilik bir grup izledi.

Sunumda; 2 Mayıs 2007 tarihinde yürürlüğe giren "Enerji Verimliliği Kanunu" ve kanun kapsamındaki "Enerji Kaynaklarının ve Enerji Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik" ve "Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde ısınma ve Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına İlişkin Yönetmelik" konularında bilgi verildi.  Özellikle 5 Aralık 2009 tarihinde yürürlüğe girecek olan "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinin" üyelerimizi etkileyecek hükümleri üzerinde duruldu. Üyelerimizin konuyla ilgili soruları yanıtlandı. Bu yönetmeliğin yeni binaların tasarımında ve uygulamalarında ne gibi değişiklikler getirdiği ve bu değişikliklerin projeci, uygulamacı ve denetimci üyelerimizi nasıl etkilediği konularında bilgi verildi.

EKİ:

"Binalarda enerji performansı" sunum dosyası.

Hazırlayan : Mak. Y. Müh. M. Berkay Eriş.