"ANADOLU'NUN RENKLİ TAŞLARI" KONSERİ 25 MAYIS'TA TEPEKULE'DE

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Mayıs 2009

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Türk Halk Müziği Korosu, Anadolu'da konuşulan dokuz dilde türkülerden oluşan bir konser verecek. "Anadolu'nun Renkli taşları" adını taşıyan Konser 25 Mayıs'ta Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde saat 20.00'de izlenebilir. Davetiyeler Şubemizden alınabilir. Tel: 444 86 66 / 146

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Türk Halk Müziği Topluluğu 25 Mayıs'ta  "Anadolu'nun Renkli Taşları" konseriyle adeta Anadolu'yu "dile getirecek." Ülkemizin dört köşesinde bilinen söylenen türküleri, yine ülkemizde konuşulan Türkçe dahil dokuz dilde okuyacak olan koro, tüm İzmirlilere konsere davet ediyor.

 

Koro Şefi Vildan Turan konserle ilgili olarak şunları söyledi;

 

"Bu konserimizle kültürlerin insanları nasıl bir arada tuttuğunu göstermek istedik. Bu coğrafyanın çok önemli bir mirası olduğunu ve bunun da çok değerli olduğunu bilmeliyiz. Bu mirasın sorumluluğunu taşıyabilmeliyiz. Ortada ortak bir hayat zaten var. Mardin'de Ortodoks rahiplerin daha rahat yürüyebilmesi için yollar yapılmış. İzmir'de, Hatay'da, İstanbul'da bütün dillere ve dinlere aynı saygı gösterilmiş. İbadetler yan yana inşa edilmiş camilerde, kiliselerde, havralarda, sinagoglarda yapılmış. Türküler birlikte söylenmiş, ağıtlar birlikte yakılmış.

 

Biz kültürümüzün bu zenginliğini anımsatmak ve güzelliğini sergilemek için bu konseri hazırladık. Konserimizde hepimizin çok iyi bildiği türküleri Türkçe'yle birlikte, Yunanca, Ermenice, Süryanice, Boşnakça, Kürtçe, Lazca, Gürcüce ve Arapça okuyacağız. Bazen aynı türküde üç dilin birden kullanılabildiğini göreceğiz. Konsepti bir bütün olarak sunacağız. Ayrıca bu dilleri kullanan azınlıkların Anadolu'da eskiden ne tür işlerle uğraştıklarını ve yaşantılarından belgesel görüntüleri de slaytlarla yansıtmaya çalışacağız. Türküler sözlerle anlatabileceklerimizden çok daha büyük ve derin bir anlatım gücüne sahip. Türkülerimizi yüreğimizle de dinlememiz gerekiyor."

 

KONSER:

Anadolu'nun Renkli taşları

Tarih : 25 Mayıs 2009, Pazartesi

Saat : 20.00

Yer : MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Cd. No. 40 Bayraklı - İzmir