Üç Fidan Mezarları Başında Anıldı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Deniz, Yusuf, Hüseyin katledilişlerinin 38. yılında mezarları başında anıldı. Bu yıl anmaya katılamayan avukatları Halit Çelenk'in gönderdiği mesajı eşi Şekibe Çelenk okudu.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 38. yılında Karşıyaka Mezarlığı‘nda düzenlenen törenle anıldı. Törende, başta Denizlerin mücadele arkadaşları, Devrimci 78‘liler Federasyonu, 68‘liler Dayanışma Derneği, Gençlik Muhalefeti, Halkevleri, Alevi Bektaşi Federasyonu, ÖDP, TKP, DİSK, KESK. TMMOB İKK da hazır bulundu.

Halit Çelenk‘in mesajı
‘Üç Fidan‘ı yalnız bırakmayıp, her yıl anma törenine katılan Deniz Gezmiş‘in avukatı Halit Çelenk ayağı kırıldığı için bu yılki anmaya katılamadı. Çelenk‘in mesajını eşi Şekibe Çelenk okudu. Halit Çelenk "Denizseverler, Yusufseverler, Hüseyinseverler" diye başladığı mesajında, bacağının kırık olması nedeniyle, "çok istediği halde" anmaya katılamadığını ifade ederek, "Oysa infazlardan bu yana her 6 Mayıs sabahı oraya gelir, sevgili dostlarımla ve sizlerle birlikte olurdum. Bu kez bu beraberlikten yoksun kaldığım için çok üzgünüm" dedi. Son yıllarda Denizlerle ilgili hemen her etkinlikle ilgili dava açıldığını, onların "onurlu duruşlarının, dünya görüşlerinin, inançları ve sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya için verdikleri mücadelenin", aradan bunca yıl geçmesine rağmen, sermaye sınıfı ve onun temsilcisi siyasal iktidarları korkuttuğunu ifade eden Çelenk, "Ve yine bu nedenle, Denizler Türkiye emekçi sınıfının yükselen bağımsızlık ve demokrasi mücadelesinde bayrak olmaya ve her yeni direnişte bir kez daha yeşermeye devam ediyorlar. Deniz‘i, Yusuf‘u, Hüseyin‘i kucaklarken sizlere de en içten sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Mezarları karafillerle donatıldı

Konuşmaların sonrasında, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan‘ın idam edilmelerinden önce söyledikleri son sözleri hep bir ağızdan okundu. Ardından kortejler ‘üç fidan‘ın mezarlarının önünden geçerek, sırasıyla yürüdüler. Mezarlar karanfillerle donatılırken, yanan sigaralar da mezar başlarına bırakıldı.