SAMSUN SAĞLIK SEKTÖR TOPLANTISI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Eylül 2007

Samsun'un devlet ve özel sektörün ortaklaşa yürüteceği çalışmayla sağlık merkezi yapılması ve sağlık turizminin geliştirilmesi için sağlık hizmetleri masaya yatırıldı.

Samsun‘un devlet ve özel sektörün ortaklaşa yürüteceği çalışmayla sağlık merkezi yapılması ve sağlık turizminin geliştirilmesi için sağlık hizmetleri masaya yatırıldı. Samsun Valiliği İl Kalkınma Ofisinin mayıs ayından bu yana yürüttüğü sağlıkta gelişim çalışmalarının geniş katılımlı ilk toplantısı Samsun Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, başta olmak üzere meslek odaları yöneticileri, sağlık sektörünün kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren kuruluşların temsilcilerinin katıldığı Samsun Sağlık Sektör Platformu Toplantısında, Samsun‘un bölgesel, ulusal ve uluslararası sağlık merkezi konumu, devlet ve özel sektör işbirliğiyle uzun vadede sağlık alanında yapılacak yatırımlar, sağlık sektörünün eksikliklerinin giderilerek geliştirilmesi, ilin sağlık cazibe merkezi haline getirilmesi ve sağlık turizminin gözde şehirlerinden yapılması için atılacak adımlar gibi konular ele alındı. MMO Samsun Şubesi adına Kadir GÜRKAN katıldı. Samsun‘un sağlık alanında yapılan ciddi yatırımlar, kamu, üniversite ve özel sektör sağlık hizmeti verme, yataklı tedavi, ilaç temini, tıbbi cihaz üretimiyle gelecek vadeden ve öne çıkan il olduğunu ifade eden GÜZELOĞLU, Tıbbi aletler üretiminde Samsun önemli bir alt yapının merkezidir. Son dönemlerde özel sektörün yatırımda yoğunlaştığını görmekteyiz. Fakat bu gelişmelerin karşılıklı ilişkileri öngören ve değerlendiren güçlü, zayıf yönleriyle analiz ederek, geleceğe yönelik proje ile senaryo kapsamında ele alınmalıdır. Sektör bir bütün olarak ele alınmadığı takdirde, Samsun adına kazanç sağlanması olası değildir. Samsun‘u bir sağlık merkezi olarak düşünüp, kentin kalkınması ve gelişmesi noktasında başak sektörlerden biri olarak ele almalıyız. Bugün sağlık dünyada tedavi amaçlı hizmetten çıkmış, gelir getirici ve turizm kavramıyla iç içe geçen sağlık turizmi olarak da görülmektedir. Bu düşüncelerden yola çıkarak ortak bir temel planlamayla her şey üretilebilir dedi. Güzeloğlu, sağlık sektörünün her yönüyle masaya yatırdıklarını, bundan sonra ortak hareketle sağlıkta daha da canlılık yaşanacağını sözlerine ekledi.