Özelleştirme Karşıtı Platform (ÖKP) Toplandı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Özelleştirme Karşıtı Platform (ÖKP), 6 Mayıs 2010 tarihinde Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkezi'nde toplandı. Toplantıda ÖKP'nin sürece ilişkin yol haritası belirlemesi ve eylem takvimi oluşturması benimsenirken, bu çerçevede basın açıklamaları ve broşürler yoluyla kamuoyuna dönük çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıya, Tes-İş Eğitim Müdürü Resul Limon, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Hasan Hüseyin Yıldız, Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, Genel Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Taci Alkaya, Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Kemal Bulut, Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, EMO 41. Dönem Yönetim Kurulu Yazmanı Hüseyin Önder ve EMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı Olgun Sakarya, Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Koç, Jeoloji Mühendisleri Odası Sekreter Yardımcısı Serap Kurt, Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar ile Odamızdan Oda Teknik Görevlisi Koray TUNCER katıldı.

 

Emek ve demokrasi güçleri ile özelleştirme mücadelesini geçmiş birikim ve deneyimlerin ışığında sürdürme kararlılığı ortaya koyan, taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma, düşük ücret ve esnek istihdam vb. uygulamalara karşı mücadele eden, kamu işletmeciliğini savunan ve özelleştirilen kurum ve kuruluşların yeniden kamulaştırılması noktasında ortak mücadele ettiği diğer platformalarla da çalışmalar yürüten ÖKP'nin geçmiş yıllardaki çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

 

Özellikle son yıllarda artan enerji özelleştirmelerine yönelik yürütülen mücadelelere dikkat çekilen toplantıda; Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun Osmangazi Elektrik Dağıtım Bölgesi'nin devrine ilişkin kararının Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, Eskişehir'de devir işlemine karşı bir basın açıklaması yapılarak, enerji özelleştirmelerine karşı yürütülecek eylemlerin de kamuoyuna duyurulması önerisini gündeme getirildi.

Toplantıda ÖKP'nin sürece ilişkin yol haritası belirlemesi ve eylem takvimi oluşturması benimsenirken, bu çerçevede basın açıklamaları ve broşürler yoluyla kamuoyuna dönük çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.