ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamız trafından düzenlenen "ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONGRESİ" 01-02 Haziran 2007 tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm Otelcilik Meslek Yükesk Okulu Uygulama Otelinde Şubemiz yürütücülüğünde gerçekleştirildi.

Odamız trafından düzenlenen "ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONGRESİ" 01-02 Haziran 2007 tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm Otelcilik Meslek Yükesk Okulu Uygulama Otelinde Şubemiz yürütücülüğünde gerçekleştirildi. Yaklaşık 1 yıllık bir hazırlık sürecinden sonra yapılan kongre son derece başarılı geçti.

Kongre, 6 kamu kurum ve kuruluşu, 6 sektörel dernek ve kuruluş, 14 üniversitenin desteği ile gerçekleşmiştir. Etkinliğe TMMOB ile bağlı Odaların yöneticileri, MMO Merkezi ve Şube Yöneticileri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi, TÜBİTAK, üniversitelerden akademisyenler, meslek örgütleri, ilgili dernek, özel ve kamu kuruluşlarından uzmanlar, Türkiye'nin enerji sektöründe etkili olan firma ve kurum temsilcileri katılmıştır.

Kongre ile yeni çıkan Enerji Verimliliği Yasası'nın kurumlar ve meslek odalarına yüklediği görevler, ikincil mevzuat çalışmaları, yasada mühendislerin yeri, binalarda, sanayide ve ulaşımda enerji tasarruf potansiyelleri, dünya ve Türkiye'de enerji sektörünün durumu, Avrupa Birliği enerji verimliliği politikaları, iklim değişikliği ve Kyoto Protokolü, enerji verimliliği danışmanlık şirketleri, enerji planlaması, enerji verimliliğinin ekonomisi, enerji ve çevre, arz tarafında verimlilik ve alternatif enerji kaynakları, enerji verimliliği uygulama ve teknolojileri, ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte masaya yatırılmıştır.

Kongre; toplam 380 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. Kongrede 6 oturumda 28 bildiri sunulmuş, kongrenin "ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU'NUN KURUMLARA YÜKLEDİĞİ GÖREVLER: UYGULANACAK POLİTİKALAR, YAPILACAK DÜZENLEMELER" konulu forum oturumunda Oda, Sanayi Bakanlığı ve Elektrik İşleri Etüt İdaresi temsilcileri konuya açılım getirmiş ve salonun katılımı sağlanmıştır.

Kongrede bu konulara ilişkin politika ve uygulamalar, bunlarla ilgili düzenleyici mevzuat ve denetim çalışmaları, ilgili tüm tarafların katılımıyla ayrıntılı bir şekilde tartışılmıştır.

Kongre sonuç bildirgesi en kısa sürede web sitemizde yayınlanacaktır.