BACAGAZI EMİSYON ÖLÇÜMLERİ TEKNİK GÖREVLİ EĞİTİMİ YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Edirne Şubemiz tarafından; "Endüstriyel Kaynaklı Hava Kalitesinin Korunması Yönetmeliği" kapsamında gerçekleştirilen baca gazı emisyon ölçümlerinde, ölçümleri yapan Oda personelinin bilgi, beceri ve deneyimlerini artırmaya yönelik her yıl tekrarlanan eğitim, bu yıl Edirne Şubemizde gerçekleştirilmiştir.

16-17-18 Mayıs 2005 tarihlerinde 3 gün boyunca; pratik uygulama yaptırılmış, teorik bilgi, mevzuatlar, hesaplamalar ve ölçümlerin raporlandırılması konularında pratik ve teorik bilgiler verilmiştir.

Eğitimin 1 nci gününde kursiyerlerle birlikte KİLİM GRUBU KARTALTEPE MENSUCAT T.A.Ş. fabrikasına gidilerek; gaz, toz ve diğer emisyonların ölçümleri pratik olarak gösterilmiş ve kursiyerlere birebir uygulama yaptırılmıştır. Numune alma ve ölçümler esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılmıştır.

Eğitimin 2 nci gününde ise Şubemiz Ali KARAHAN eğitim merkezi seminer salonunda; emisyon ölçümleri; ilgili standartlar dahilinde teorik olarak anlatılmıştır. Standartlar, yönergeler ve mevzuatlar çerçevesinde dikkat edilecek konularda kursiyerler bilgilendirilmiştir. Soru-Cavap ve tartışma bölümleri yapılmıştır.

Eğitimimizin 3 ncü ve son gününde her bir kursiyerin pratik uygulamaları sonucu elde ettiği veriler dahilinde numune analizleri ve hesaplamaları yaptırılmıştır. Sonuçlar dahilinde kursiyerler bilgisayar laboratuarımızda örnek emisyon raporlarını düzenlemişlerdir.

Eğitimlerle ilgili olarak bir değerlendirme yapılmış ve her bir kursiyer görüşlerini belirtmiştir. Niteliği artırmaya yönelik her bir görüş Şube‘mizce değerlendirmeye alınmıştır