ASANSÖR KONTROLLERİNDE SAHTEKARLIKLARA DİKKAT!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI UYARIYOR......

20 Aralık 1995 tarih 22499 ve 15 Şubat 2003 25021 sayılı Resmi Gazetelerde yayınlanarak yürürlüğe giren Asansör Yönetmeliğin 25. ve 24. maddelerinde " Yapının bağlı bulunduğu belediyelerce veya belediye hudutları dışındaki yapılar için valiliklerce yılda en az bir kez her asansörün kontrolü yapılacaktır. Ancak kadrosunda yeterli teknik eleman bulunmayan belediyeler ve valilikler yıllık kontrol işini dışarıdan elektrik ve makina mühendisine yaptırabileceklerdir. Bu mühendisler emniyet ve işletme yönünden tesisin işletilmesine engel bulunmadığını belirten ve sorumluluğunu taşıyan bir rapor verecektir. Bu rapor üç nüsha olacak, Belediye veya Valilikte, bakımcı firmada ve kullanıcıda kalacaktır. Bu raporun tanzim ettirilmesinin takibinden asansörün bulunduğu binanın yöneticisi ve bakımını yapan firma müştereken sorumludur." denilmektedir.

Bu yönetmelik uyarınca 2004 yılından bu yana Makina ve Elektrik Mühendisleri Odası olarak ilimizde protokol imzaladığımız Belediye sınırları içerisinde bulunan asansör kontrolleri gerçekleştirilmektedir.

Bu kontrollerde; odalarımız tarafından görevlendirilmiş, onaylanmış resimli kimlik kartı olan bir makina bir de elektrik mühendisimiz birlikte asansör kontrolünü gerçekleştirmektedir. 1. kontrollerde tarama usulu tüm asansör bulunan binalara gidilmektedir. Kontrollerde mühendislerimiz yöneticilerden ücret talep etmezler ve yöneticilere bilgilendirme formu vererek kontrollerini tamamlarlar. Daha sonra Yöneticilerin Makine Mühendisleri Odasına gelerek Asansör raporlarını almaları ve bu hizmetin karşılığı olarak alınan ücreti de makbuz karşılığı vermeleri gerekmektedir.

İşleyişimiz anlattığımız şekilde olmasına rağmen son günlerde Şubemize bildirilen birkaç olay bizleri üzmektedir. Kim olduğunu bilmediğimiz kişi veya kişiler binaları gezerek asansör kontrolleri ile ilgili geldiklerini ve 2. kontrol için mühendisleri getireceklerini söyleyerek ücret istemektedirler. Tüm yöneticilerimizi ve apartman sakinlerini bu sahtekârlara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz ve bu tür olayları yaşayan bina yöneticilerinin veya apartman sakinlerinin en yakın polis merkezine giderek suç duyurusunda bulunmalarını rica ediyoruz.

MMO Makine Mühendisleri Odası
Şube Başkanı
Naci ERÇOLAK