1 MAYIS EMEK VE MÜCADELE GÜNÜ İÇİN ALANLARDAYDIK..

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

32 yılllık mücadele ile tekrar kazanılan Taksim alanının coşkusuna biz de ortak olduk...

32 YIL ARADAN SONRA TAKSİM

Emekçiler, bedelini ödeyerek, direnerek kazandıkları Taksim Meydanı‘nda 32 yıl aradan sonra 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı‘nı kutladılar. Sabah saatlerinden itibaren Dolmabahçe, Şişhane ve Şişli‘de toplanmaya başlayan sendikalar, emek-meslek örgütleri, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, 1 Mayıs 1977‘de alanda olanlar ve yakınlarını kaybedenler, sanatçılar üç ayrı koldan düzenlenen yürüyüşle Taksim‘e girdiler. "Yılmadık, direndik, kazandık" yazılı pankartın arkasında yürüyen TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB Yönetim Kurulu Üyeleri ve İstanbul birimleri de DİSK, KESK ve TTB ile beraber Şişli üzerinden gelen kortejle alana girdi. Yüz binlerce kişinin geldiği alan yeterli olmayınca Gezi Parkı da emekçilere açıldı.

Atatürk Kültür Merkezi önüne kurulan platformda sanatçı Timur Selçuk ve Ruhi Su Korosu tarafından seslendirilen "1 Mayıs  Marşı"na alandakiler büyük coşkuyla eşlik etti. Organizasyon komitesi adına sendika başkanları ve Türk-İş ve DİSK‘in belirlediği birer işçi tarafından okunan bildiriyle devam eden Taksim‘deki kutlamalar olaysız sona erdi.

32 yılllık mücadele ile tekrar kazanılan Taksim alanının coşkusuna yönetici, çalışan ve üyelerimizle biz de ortak olduk.

Taksim‘deki  kutlamaların sona ermesinin ardından Şubemiz yönetici, çalışan ve üyeleri Kocaeli‘ye dönerek  saat 18.00‘de  başlayan kutlamalara da katıldı.