Peri'den Akademik Eleştiri ( Gaziantep 27)

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Gaziantep Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Peri, Her yıl Üniversitelerde yeni teknik okullar açılması yerine, Üniversitelerde mevcut olan teknik okulların alt yapılarının tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Peri, Ülkenin kalkınması sanayiye bağlı, sanayinin gelişmesi ise teknolojinin gelişmesine bağlı olduğunu belirterek; " Bunlar dişlinin çarkları gibi, teknolojiyi en iyi takip eden Üniversitedir. Bu durumdan dolayı sanayici, teknolojiyi takip eden üniversiteden faydalanmalıdır. İşbirliği konusunda önemli olan budur. Sanayici Üniversiteden ne bekliyor. Üniversite sanayiciden ne bekliyor irdelenmesi gereken konu bu olmalıdır." dedi.

KÖPRÜ VAZİFESİ YAPIYORUZ

Makine Mühendisleri Odası olarak Üniversite öğrencileri ile sanayiciler arasında köprü vazifesi yaptıklarını belirten Peri, Gaziantep üniversitesinde sanayi ile ilgili olarak öğrenci konseyi oluşturduklarını söyleyerek; " Makine mühendisleri olarak Üniversite sanayi işbirliğinde üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Gaziantep üniversitesinde sanayi ile ilgili olarak öğrenci konseyi oluşturduk. Üniversitedeki öğrenciler ile görüşerek okul bittikten sonra nasıl bir iş ortamı istediklerini öğreniyoruz ve öğrencilerimiz o şekilde yönlendiriyoruz. Bizim görevimiz sanayici ve üniversite öğrencisi arasında köprü işlevini yürütmek oluyor. Bu yaptığımız yeterli mi derseniz yeterli değil. Önemli olan öğrencilerin iş bulması değil sanayi ve üniversitenin bir bütün halinde hareket etmesi gençlerin işsiz kalmaması ve ülke sanayimizin teknolojiyi uzaktan takip etmemesi." diye konuştu.

MÜHENDİSLER KİTAPLARDAN
OKUDUKARI İLE YETİŞEMEZLER

Peri, Mühendislerin kitaplardan okudukları ile yetişmeyeceğinin altını çizerek; "Mühendisler kitaplardan okudukları ile yetişmezler. Tatbikatın içerisinde yetişmeli ki sanayiye atıldığında kendini boşta hissetmesin okullarda yeteri kadar laboratuarların olması gerekir."dedi.