TEKEL İŞÇİLERİNE ESKİŞEHİR DESTEĞİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Şubat 2010

52 gündür Ankara´da eylem yapan Tekel İşçilerine destek vermek amacıyla, 04 Şubat 2010 tarihinde saat 13:00'da Vardar İş Merkezi önünde gerçekleştirilen mitinge, Türk-İş ve DİSK'e bağlı sendikaların yanı sıra TMMOB, KESK, Demokratik Kitle Örgütleri ve Siyasi Partiler katıldı.

"İşimiz, işyerimiz, ekmeğimiz için bugün grevdeyiz" sloganları altılan  mitingde konuşan  Türk-İş İl Temsilcisi Necat KILIÇ, hükümetin özelleştirme politikalarına tepki gösterdi. KILIÇ, "Hükümetin Tekel işçilerine dayattığı bir kölelik sözleşmesi olan 4/C statüsü, tamamen özelleştirme mantığının ürünüdür. Hükümet bu statüyü kabul etmeyenleri kapının önüne koymakla tehdit etmektedir. Bugün Ankara´da sürmekte olan Tekel işçileri direnişi, Türkiye´nin bütün emekçileri için önemli bir sınav niteliği kazanmıştır. Bugün tüm emekçilerin yüreği, Tekel işçileriyle birliktedir" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup, Adalar Migros önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar eyleme alkışlarıyla destek verdi. Tekel işçilerine destek vermek için ilimizdeki birçok fabrika, kamu kurum-kuruluşları ve hastanelerde de işçi ve memurlar grev yaptı.