ŞUBEMİZ ESOGÜ'NÜN DÜZENLEDİĞİ KARİYER GÜNLERİNE KATILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Mayıs 2009

13 Mayıs 2009 tarihinde ESOGÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünün düzenlediği Kariyer Günlerinde konuşan Şubemizin Yönetim Kurulu Başkanı R. Erhan KUTLU "Dünya da ve özellikle ülkemizde son zamanlarda yaşananlardan sonra, gelecek yıllarda çok daha karmaşık ve etkili bir şekilde yaşanacak sorunlar karşısında, üyelerinin eğitimi, mesleki, teknik ve bilimsel düzeylerinin yükseltilmesi ile istihdam gibi alanlarda yapması gereken çalışmaların öneminin arttığını görmekteyiz" dedi. Konuşmasının ardından MMO'nun Endüstri Mühendisliği Faaliyetlerini içeren bir sunum yaptı.

 Şubemizin Yönetim Kurulu Başkanı R. Erhan KUTLU'nun  yapmış olduğu konuşmanın tamamı aşağıdadır.

Değerli Genç Arkadaşlarım Eskişehir MMO yönetim kurulu ve şahsım adına hepinizi ülkemizin böyle değerli bir üniversitesini kazanarak mühendislik eğitimi gördüğünüz için kutluyorum.

Değerli arkadaşlar, MMO, TMMOB'ye bağlı 23 odadan biri olup Anayasanın 135. maddesine göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek odasıdır. Odamıza makine, endüstri, uçak, havacılık, uzay, işletme, sistem, sanayi mühendisleri ve bunların öğrencileri üye olmaktadır. Kamu kurumu dışında mühendislik işini yapan herkesin odaya üyeliği mecburidir. Odamızı tanıtıcı bir sunuş yapacağız onun için bu konuya fazla girmeyeceğim.

MMO ya bağlı 18 şubeden biri olan şubemize Eskişehir'in yanı sıra Afyon, Kütahya ve Bilecik illeri dahildir.

Dünyayı, ülkeyi ve yaşamı tanıyan, anlayan ve ona göre politikalar üreterek yaşama geçiren bir çalışma anlayışında olan odamız üyelerinin yanı sıra siz değerli öğrencilere de özel bir önem vermektedir. Mühendislik konuları okulunuzda değerli öğretim görevlileri tarafından verilecek, biz bunları pekiştirmeniz, bilgi ve yeteneğinizi geliştirmeniz için teknik gezi, konferans, söyleşi, kurs gibi etkinliklerin yanı sıra sosyal aktivitelerde bulunmanıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Değerli arkadaşlar, uluslar arası rekabet içersinde eğitim alanından başlayıp istihdam aşamasına kadar bir sürü yaşanan sorunlar bulunmaktadır. Yaşanan bu sorunlar karşısında, mühendislik alanında dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri, bu gelişmelere bağlı olarak mühendislik hizmetlerindeki üretim sistemlerini, iş süreçlerini, hizmetlerin tanımını, uygulama ve denetim süreçlerindeki konumunu, mühendislik eğitimindeki yeni düzenlemeleri izleyip, değerlendirerek yönlendirmeye çalışarak üyelerimizin kendilerine olduğu gibi ülkemize ve toplumumuza en iyi katkıları sunmayı arzu ediyoruz .

Biz meslek ve meslektaş sorunlarının toplum ve ülke sorunlarından farklı olmadığı düşüncesi ile birlikte üretme, birlikte karar alma, birlikte yönetme anlayışı ile gücünü sadece üyesinden alan bir örgütüz. Biz yaşamın her alanında olan bir meslek gurubuyuz, planlamada, -projede, üretimde, denetimde, yönetimde ve tüketimde. Siz değerli meslektaşlarımızın katılımı, desteği ne kadar çok olursa, sorunlarımızı ve beklentilerimizi de o ölçüde daha iyi karşılayabiliriz, çözebiliriz.

Dünya da ve özellikle ülkemizde son zamanlarda yaşananlardan sonra, gelecek yıllarda çok daha karmaşık ve etkili bir şekilde yaşanacak sorunlar karşısında, üyelerinin eğitimi, mesleki, teknik ve bilimsel düzeylerinin yükseltilmesi ile istihdam gibi alanlarda yapması gereken çalışmaların öneminin arttığını görmekteyiz.

Mühendis, üretilen bilgiyi sistemleştiren ve insanlığın kullanımına sunan kişi olarak, yaşanan hızlı teknolojik gelişimin mühendislik eğitimi alanında zorunlu kıldığı önemli bir konu, öğrencilikten sonrada ve meslek yaşamı boyunca sürekli eğitime duyulan gereksinimdir.

Bilgilerin güncelleştirilmesi ve gelişmelere daha çabuk ve kolay uyum olanakları yaratılması için sürekli eğitim merkezlerini bir zorunluluk haline getirmektedir. MMO olarak biz bu yapılanmayı oluşturduk. Meslektaşlarımızla birlikte öğrenci arkadaşlarımıza da MİEM kapsamında eğitim vermeye çalışıyoruz ve bunu çok önemsiyoruz.

Biz oda olarak eğitim sorunlarının çözümü sürecinde yeni mezun mühendislerde şu özelliklerin bulunması gerektiğine inanıyoruz,

Öğrenmeyi öğrenmiş,

Araştıran,

Bilgi üreten,

Yabancı dil bilen,

Teknolojiyi kullanabilen,

Sosyal bilimlere açık,

Çevresini sorgulayan, yaratıcı, üretken, toplumla bütünleşen, kalite bilincine sahip, yerel değerleri göz ardı etmeyen, zamanın değerini kavrayan, kendisiyle barışık, etik değerlere sahip, entelektüel özellikli, meslek örgütüne ve örgütlenmesine inanan, ülke ve meslek sorunlarına duyarlı bir mühendis. Görüyorsunuz böyle bir birikime sahip olmamız için okulunuzun yanı sıra, odamızla, toplumla, sanayi ile ilişkilerimizi geliştirmek tamamlamak zorundayız. İşte odamız bu bilinçle her zaman sizin yanınızda olacak sizde aldığı güçle çalışmalarını sürdürecektir.

Değerli Arkadaşlar

Mesleki çalışmalarını yürütürken, toplumsal çürümeye karşı mücadeleyi ilke edinen odamız, Cumhuriyetimizin temel ilke ve devrimlerine yürekten bağlı olarak, üyelerimizin yanı sıra, halkımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek için çaba gösterirken, bilimden, teknolojiden, üretimden, demokrasiden, hakça paylaşımdan, emekten, tam bağımsızlıktan, barıştan, kamu yararından, sosyal hukuk devletinden, çevreden, kısacası insan için güzel olan evrensel her türlü değerleri savunmuştur, savunmaya da devam edecektir.

Değerli arkadaşlar, Bize böyle bir olanağı sunduğu için Üniversitenizin başta saygı değer rektörüne, mühendislik fakültesi dekanına, bölüm başkan ve yardımcılarına ve katıldığımız için siz değerli genç meslektaşlarıma teşekkür ediyor, Güzel, yaşanabilir bir kent, yaşanabilir bir ülke ve yaşanabilir bir dünya da, Sağlıklı, Aydınlık, Mutlu, başarılı Gönlünüzce bir yaşam dileklerimle sevgi ve saygılar sunarım.

 

MMO Eskişehir Şube Yönetim Kurulu  Başkanı

R. Erhan KUTLU