OLAYIN ÜZERİNE GİDİLMİYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Temmuz 2013

2 Haziranı 3 Hazirana bağlayan gece saat 01. 00 sularında şehrin merkezinde daracık bir sokakta ve 43 tane kamera kaydının olduğu resmi yetkililerce açıklanmasına rağmen Ali İsmail KORKMAZ'ı hunharca katledenlerin bulunulamamasını bir türlü anlamış değiliz.

 -         Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasında eksik görüntülerin olay gecesi otel sahibinin tedbir amaçlı elektrik şalterini kapatmasından kaynaklandığı söylenmektedir. Tüm görüntüler var ama Ali İsmail KORKMAZ` a 20 dakika civarında saldırı anı yok, bunu kim nasıl izah edecek, doğrusu kamuoyu gibi bizlerde merak ediyoruz. Bir sürü çelişkiler yetmiyormuş gibi, Sayın Vali Güngör Azim TUNA` nın CNN Türk` e yapmış olduğu açıklamanında mantığını anlamış değiliz. 38 gün komada yatan Ali İsmail KORKMAZ ve ailesine geçmiş olsun demeyen ve ölümünden sonrada taziye bile dilemeyen bir anlayıştan da başka ne beklenebilirdi ki. Sayın Vali duyumları olduğunu, polislerin üzerine suçu atmaya çalışan kötü niyetli kişilerden bahsediyor. Bir şehrin mülki amiri duyumlara dayanarak beyanat veremez, ilgili kurum ve kişiler ona bağlı ve onun talimatıyla çalışmaktadırlar. Verir talimatını, gereğini yaptırır. Olayı aydınlatarak gerçekleri kamuoyu ile paylaşır. Ayrıca Sayın Vali` nin gezi eylemleri başladığından itibaren Ali İsmail` in ölümüne kadar hiç sesi çıkmamıştır. Bunu da bir türlü anlamış değiliz.

 

-        

Biz bu olayın üzerine ciddi bir şekilde gidilmediği endişesine kapılıyoruz. Bu endişelerin biran önce dağıtılması için kamuoyunun doğru bir şekilde aydınlatılmasını talep ederken, Ali İsmail KORKMAZ` a elinde beyzbol sopası, cop ve odunla vuran canilerin ellerinin kanları ile çocuklarını nasıl sevebildiklerini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

 

 

         S.İlker ÖZOKCU

         Eskişehir Akademik Odalar Dönem Sözcüsü