KAZANLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Şubat 2010

Şubemiz ile Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Eskişehir Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen seminerlere Mart ayından yeniden başlandı. "Kazanlarda Enerji Verimliliği" konulu eğitim semineri 16 Şubat 2010 tarihinde MMO Eğitim Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili sektörde çalışan oda üyelerinin katıldığı seminerde açılış konuşmasını Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Atila TOMSUK yaptı.  Etkinliğimize konuşmacı olarak katılan Yüksek Makina Mühendisi Abdullah BİLGİN "Ülkemizde kullanılmakta olan enerjinin %35 yapılarda , %35'ide sanayide tüketiliyor. İkisinin toplamı olan %70 yapılarda ısıtma, soğutma ve endüstride sıcak ve soğuk akışkanların üretiminde kullanılıyor. % 70 'lik bölüme baktığımızda kazanların yaygın kullanılan en önemli parametre olduğunu görüyoruz" dedi.

BİLGİN ayrıca, "Bir başka değerlendirme ülkemizde birim ürün üretiminde kullanılan enerjiye baktığımızda ki buna "Enerji Yoğunluğu" denir.  Bu değerin Avrupa Birliği'nin 2 katı Japonya'nın 4 katı olduğunu görüyoruz. Bu değer irdelendiğinde Avrupa esas alındığında %50 Japonya esas alındığında %75 enerji tasarrufu potansiyelimiz olduğunu düşündürmektedir.

Yapı ve Sanayi sektöründe bu potansiyelin harekete geçirilmesi yapılarda Isı yalıtımından başlayarak ısıtma ve soğutma da kullandığımız yüksek verimli cihazlara sanayide oluşan atık ısı potansiyelinin geri kazanılmasına yapılarda iç konfor şartlarının düzenli olarak kontrolüne kadar pek çok alanda enerji etkin ve akıcı kullanılması ile mümkündür. Bu amaç doğrultusunda toplumsal bilincin geliştirilmesi yasa ve yönetmeliklerimizin buna göre düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Sivil toplum örgütleri olarak bilginin paylaşılması toplumsal bilincin geliştirilmesi amacıyla bu gün Eskişehirde MMO ile TTMD Temsilciliğinin ortak düzenledikleri bu eğitim toplantısında kazanlarda enerji verimliliğine etki eden parametreler, kazanlarda periyodik kontroller, kazanlarda geri kazanım sistemleri konusunda bilgiler verilmiş soru ve cevap bölümünde katılımcıların etkin ilgisi izlenmiştir.