HAVACILIK SEKTÖRÜ İLE İLGİLİ KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Ekim 2013

Sayın Prof.Dr.Hüsnü Arsev Eraslan`ın konuşmacı olarak katıldığı; Özgün, Çağdaş ve Özgür Hava Aracı ve Uzay Aracı Teknolojilerinin Geliştirilmesine Yönelik Öneriler ve Yeni Sayısal Uçuş Paradigmasının Ulusal Olarak Gerçekleştirilebilmesi İçin Gereken Bilgiler konulu konferans 05 Ekim 2013 tarihinde Özdilek Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilmiştir.

 Sayın Yrd.Doç.Dr.Melih Cemal Kuşhan'ın moderatörlüğünü yaptığı konferansa, Eskişehir'de havacılık ve savunma sanayiine hizmet ve ürün sunan askeri, kamu ve özel sektör kurum, kuruluş ve firmalarının temsilcileri ve konuya ilgi gösteren mühendisler katılım sağlamışlardır.

 

Prof.Dr.Hüsnü Arsev Eraslan, özellikle hava/uzay araçlarının tasarımında kullanılan sayısal uçuş yazılımlarının geliştirilmesi konusunda uzun yıllar boyunca ABD'de birçok üniversite, araştırma-geliştirme merkezi ve firmada akademisyen, bilim adamı, proje yöneticisi ve danışman olarak görev almıştır. NASA National Technology Transfer Center'da baş bilim adamı olarak görev yapmıştır. ABD'de 30'u aşkın Ar-Ge projesinde çalışmıştır. Uluslararası alanda 200'ün üzerinde makalesi ve teknik raporları bulunmaktadır. Türkiye'de havacılık ve savunma sektöründe faaliyet gösteren firmalara proje danışmanlığı yapmıştır. Halen Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde ilişkili profesör olarak çalışmaktadır.

 

Uluslararası alanda geniş ve derin bilgi birikimine ve deneyime sahip olan Prof.Dr.Hüsnü Arsev Eraslan, verdiği konferansta özgün, çağdaş ve özgür hava/uzay aracı teknolojilerinin geliştirilebilmesi ve ulusal sayısal uçuş yazılımlarının gerçekleştirilebilmesi konularında Türkiye'de sürdürülen çalışmalar ve yapılabilecekler ile ilgili bilgi ve düşüncelerini paylaşmıştır. Türkiye'de mevcut olan teknolojik kabiliyetler, yetişmiş personel ve aktör firma potansiyeli göz önüne alındığında, tamamen milli hava/uzay araçları ile ihtiyaç duyulan yazılımlarının tasarlanması ve üretilmesinin mümkün olduğunu, ancak bu konuda başarımın sağlanabilmesi için geniş katılımlı ve tam koordinasyonlu takım çalışmalarına ihtiyaç olacağını özellikle vurgulamışlardır. Dinleyiciler, konular hakkındaki soruları ile konferansa etkileşimli katılım sağlamışlardır.