BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE UYGULAMA MERKEZİMİZ AÇILDI!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Ekim 2012

 

18 Ekim 2012 Perşembe günü saat 17:30'da Bilgisayar Destekli Tasarım ve Uygulama Merkezimizin açılışı gerçekleştirildi.

 

 

 

Açışılşa Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk GÜNAY, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Adnan KONUK, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU, ESOGÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Zekeriya ALTAÇ, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Savaş ÖZAYDEMİR, Odamız Başkanvekili Yunus YENER, Oda Sekreterimiz Ercüment Şahin ÇERVATOĞLU, Oda Merkez Genel Müdürümüz Arife KURTOĞLU, Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz, çok sayıda öğretim üyesi ve Şubemizin üyeleri katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Hakan ÜNAL, sözlerine "Bize bu büyük adımı atmada her türlü maddi ve manevi desteği veren, gelecek hayalimizi paylaşarak bizleri cesaretlendiren Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanımız Sayın Ali Ekber ÇAKAR ve Yönetim Kurulu Üyelerimize; bu merkezi açmak niyetiyle daha ilk sözümüzü söylediğimizde, hiçbir koşul öne sürmeksizin bizlere bu binayı sunan, her türlü altyapısını hazırlayan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş ÖZAYDEMİR ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürü ve Şubemizin İlk Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan KARAMANLI`ya ve OSB çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum." diyerek başladı.

 

ÜNAL;  hiçbir tasarımın, ürün geliştirme veya ar-ge mühendisinin prototip yapmadan sağlıklı proje yönetemeyeceğini; prototipsiz bir ürün geliştirme sürecinin çok yüksek maliyetli, çok uzun olacağını ve kesin olarak yanlış sonuçlar doğuracağını belirtti. Kaynak ayırabilen çok az sayıdaki büyük sanayi kuruluşlarının ve ileri teknoloji şirketlerinin bu problemi kendi içinde çözdüklerini kaydeden ÜNAL, kaynak bulamayanların ya da gerekli eğitimi alamayanların bu problemin belki de farkında bile olmaksızın ürün geliştirmeye ve ar-ge projeleri yürütmeye çalışmakta olduğunu ve bedel olarak da çok yüksek yatırım maliyetleri, geri dönüşler ve satış sonrası meydana gelen hataların oluşturduğu maliyetlerin altında ezildiğini dile getirdi.

 

Ayrıca Bilgisayar Destekli Tasarım ve Uygulama Merkezimizde hizmet verecek olan 3 boyutlu optik tarayıcı ile kaynak bulamayan ve eksik ölçme teknikleriyle iyi bir mühendislik hizmeti veremeyen küçük ve orta ölçekli işletmelerin bu problemlerini çözebileceğini söyleyen ÜNAL, Türkiye`deki ticari kuruluşların %99,2 sinin küçük ve orta ölçekli olduğunu hatırlatarak şu an gerçekleştirmeye çalıştığımız hayalin önemini bir kez daha hatırlattı.

 

Hakan ÜNAL`dan sonra söz alan Oda Başkanvekilimiz Yunus YENER ise; "Odamızın bütün çabası, mesleklerimiz ve meslektaşlarımızın geliştirilmesi, korunması, mühendislik hizmetlerinin ülke ve toplum çıkarları doğrultusunda verilmesinin sağlanmasına yöneliktir. Odamız mesleki bilgi birikimimizin ülkemizin sanayileşmesi, kalkınması ve demokratikleşmesi için kullanılmasını amaç edinmiştir. Eskişehir Şubemizin Bilgisayar Destekli Tasarım ve Uygulama Merkezi açılışı bu kurumsallaşma anlayışı içerisinde değerlendirilmelidir" dedi.

 

Son olarak söz alan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş ÖZAYDEMİR, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Uygulama Merkezinin Organize Sanayi Bölgesine sunacağı katkılar için şimdiden teşekkür ederek çalışmalarımızda başarılar diledi.

 

Daha sonra Bilgisayar Destekli Tasarım ve Uygulama Merkezimizi tanıtan detaylı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından etkinlik açılış kokteyli ile devam etti.