AKP ÖZGÜRLÜĞÜ DE ,ÜLKENİN DİĞER SORUNLARINI DA TÜRBANLA ÖRTMEK İSTEMEKTEDİR.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Şubat 2008

 07.02.2008 tarihinde Eskişehir vilayet meydanında yapılan mitinge yüzlerde Eskişehirli katıldı. Saat 12:30 da başlayan mitingde dile gelenler

07.02.2008 tarihinde Eskişehir vilayet meydanında yapılan mitinge yüzlerde Eskişehirli katıldı. Saat 12:30 da başlayan mitingde dile gelenler
   
        AKP özgürlüğü de, ülkenin diğer sorunlarını da türbanla örtmek istemektedir.
ÖZGÜRLÜK MÜ? HER YERDE, HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK!

AKP ve MHP tarafından hazırlanan, üniversitelerde türbanı serbest bırakan, anayasa değişikliği bugün oylanıyor.

AKP, bu oylamayı 'özgürlükten yana olmak ya da karşı olmak' arasına sıkıştırmak istemektedir. AKP ve MHP'nin "özgürlük ve demokrasiyi savunuyoruz" diye ortaya çıkmaları, tarihin bir ironisi gibi görünse de, esasında bu partilerin özgürlük ve demokrasi konusundaki samimiyetsizliklerinin de bir göstergesidir.

Özgürlükten ve demokrasiden bahsediyorsanız gelin o zaman her yerde ve herkes için özgürlüğü temin edecek Anayasa çalışmasını toplumun tüm örgütlü kesimleri ile birlikte yapalım.
Özgürlükse konu, herkesin kendi kültür ve kimliğini özgürce ifade edebildiği, düşünme, örgütlenme ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırıldığı bir
düzenleme gerçekleştirin.

Biz herkesin kendi inancını da inançsızlığını da özgürce yaşamasından yanayız. Bunun için devlet her türden inanç, mezhep ve inançsızlık karşısında eşit mesafede durmalıdır.

Tek bir mezhebin sözcüsü konumunda olan Diyanet İşleri Başkanlığı gözden geçirilmelidir, tüm inanç kesimlerinin talepleri karşılanmalı, zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır.

Diğer yandan türban Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği üzere 'bir ideolojik simge' haline gelmiştir. Burada görülmesi gereken gerçek, türbanın bir ideolojik simge olarak aynı zamanda kendisinin de baskı unsuru haline geldiğidir. 12 Eylül sonrası Türk-İslam sentezi ekseninde şekillendirilen toplumsal yapı, cemaat ağları ve AKP'ye yaslanarak gelişen muhafazakârlaşma dalgası, 'mahalle baskısı' olarak da
tanımlanan bir baskıyı da gündeme getirmektedir.

Böylesi bir gerçeklik içerisinde 'türbanı' diğer tüm sorunlardan, alanlardan ve bağlantılardan kopartarak, 'özgürlük' olarak sunmak doğru değildir.

Bu tasarı, gündeme geldiği günden beri toplumda bir ayrışma ve çatışma potansiyeli açığa çıkarmıştır. AKP ve MHP'yi uyarıyoruz, bu tasarı geri çekilmelidir.

Buradan bir kez daha, özgürlükçü, eşitlikçi, laik ve demokratik Anayasa çağrımızı yineliyoruz. Bu ülkenin bütün sorunlarına özgürlükten, demokrasiden ve emekten yana çözümler getirmek konusunda tarafız, bu yönde bugüne kadar yürüttüğümüz mücadelemizi bundan sonra da sürdüreceğiz.

Emek ve demokrasi güçlerine düşen görev, AKP'nin bu örtüsünü yırtmak, toplumun tüm kesimleri için özgürlüğü ve demokrasiyi savunmaktır.

Bizler, emekten, özgürlükten, adaletten, eşitlikten, demokrasiden, laiklikten, bir arada kardeşçe yaşamdan yana olan herkesi şimdi yan yana durmaya ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.