YÖNETİM KURULUMUZ DİSKİ'Yİ ZİYARET ETTİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Mayıs 2012

Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz DİSKİ Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, su, kanalizasyon projelendirme ve kayıp-kaçak suyun önlenmesi konularında DİSKİ- Oda işbirliği önerisinde bulundular.

Şube Yönetim Kurulumuz, DİSKİ Diyarbakır Genel Müdürlüğü`nü ziyaret etti. 23 Mayıs tarihinde gerçekleşen ziyarete Şube Başkanımız Mesut Çelik, Şube Sekreterimiz İlyas Çoban, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz Bülent Özdel ve Ali Rıza Çirkin`in yanı sıra, DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş ve genel müdür yardımcıları hazır bulundu. Çağdaş`ın makamında gerçekleşen ziyarette ilk sözü alan Şube Başkanımız Mesut Çelik, hükümetin son dönem TMMOB`yi etkisizleştirmeye dönük düzenlemelerine değindi. TMMOB bileşeni odaların giderek üyeleri ile karşı karşıya getirilme çabasının görüldüğüne dikkat çeken Çelik, "Biz bunu yaşamak istemiyoruz. Bu sebeple üyelerimizin iş alanlarını genişletmek, aynı zamanda bulunduğumuz kentlerde daha bilimsel çalışmaların yürütülmesine katkı sunmak amacıyla kurumlarla ortak çalışmalar yürütmek istiyoruz" dedi.
Diyarbakır`daki alt kademe belediyeler ile geçmişte asansör ve kazan daireleri konusunda şubemizin imzaladığı protokoller doğrultusunda bu süreçlerin denetim altına alındığını hatırlatan Mesut Çelik, su ve kanalizasyon ayağının eksik kaldığını dile getirdi. Bu sürecin projelendirilerek kontrol edilmediğini ifade eden Çelik, yine su deposu ile sayaç arasında meydana gelen su kayıplarının önlenmesi için makine mühendislerince projelendirme yoluna gidilmesi gerektiğini söyledi. Çelik ayrıca, tesisatı yapacak tesisatçının da sertifikalandırılarak yetkilendirilmesinin önemini vurgulayarak, bu konuda DİSKİ ile ortak çalışma önerisinde bulundu. Çelik, kentte meslek alanımız ile ilgili hiçbir noktayı boş bırakmak istemediklerini sözlerine ekledi.

‘TMMOB bilgi eksenli muhalefet yürütüyor`

Daha sonra konuşan DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendilerinin de TMMOB`nin bir parçası ve bileşeni olduğunu ifade eden Çağdaş, TMMOB`nin bilgi eksenli muhalefet yapan bir örgüt olduğunu söyledi. TMMOB`nin önemine dikkat çeken Çağdaş, "TMMOB, kent değerleri yanında muhalefet yapan bir oluşum. Enerji politikalarından tutalım, barajlara kadar onlarca konuda aydınlık yarınlardan yana bir politika yürütüyor. Anca bu birilerini rahatsız ediyor. Ancak bu çabanın sürmesi için kaynak yaratmak gerekiyor" dedi. Mühendislik bilgi ve birikiminin DİSKİ çalışmalarını desteklemesinin olumlu sonuçlar yaratacağını kaydeden Çağdaş, projelendirme ve tesisat konularında teknik alt yapıyı da oluşturarak ve aynı zamanda süreci resmileştirmek için bir protokol hazırlayarak çalışmalara başlanabileceğini ifade etti. Çağdaş, kayıp-kaçak konusunun en temel sorunlarından biri olduğunu söyledi.
Çağdaş`ın ardından söz alan genel başkan yardımcıları, ilgili mevzuatın konuyla bağlantılı yanlarını anlattı.