YENİ HİZMET BİNAMIZIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Nisan 2014

Yeni hizmet binamızın açılışını, genel merkez, şubeler, temsilciliklerimiz ve üyelerimizin katılımı ile gerçekleştirdik. Açılış töreninde konuşan MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, TMMOB’nin her zaman halktan yana olduğunu belirterek, “Eğer bu kentler yaşanabilir kentlerse, azıcık da olsa mühendis mimarların, şehir plancılarının hakkı var” dedi. 

 

Açılış törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, MMO Yönetim Kurulu Saymanı Üyesi Tahsin Akbaba, Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Başkanı Gurbet Örçen, İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Ganer Ermin, İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ferda Yamanlar, Edirne Şube Saymanı Aziz Avukatoğlu, Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünal, Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı Alper Turna, Kocaeli Şube Saymanı Mahmut Köse, Kocaeli Şube Yönetim Kurulu eski üyeleri Çetin Temel, Semih Memişoğlu, Özgür Öktem ve Nedim Kara, yeni ve eski yönetim kurulu üyelerimiz, Diyarbakır`daki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve üyelerimiz katıldı. 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar ve Şube Yönetim Kurulu Başkanı Gurbet Örçen hayırlı olsun dilekleri ile kurdeleyi birlikte kestiler. 
Daha sonra kokteyl ile devam eden gecede bir konuşma yapan Şube Yönetim Kurulu Başkanı Gurbet Örçen, yeni bir yerin açılışı için bir araya gelinmiş olsa da, mekanların değil, o mekanlarda yürütülen çalışmaların niteliğinin önemli olduğunu söyledi. Örçen, "Ufacık bir yerden birçok alanlar yaratarak buralara kadar geldik" dedi.
Makina Mühendisleri Odası`nın yıllardır bulunduğu her şehirde yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalıştığını söyleyen Örçen, "Biz de Diyarbakır Şube olarak bu kentte meslek alanımızı ilgilendiren her alanda yer alacağımızı daha önce söyledik ve bu yeni yerimizin de bu çalışmalarımızı daha verimli kılacak bir mekan haline gelmesini istiyoruz" diye konuştu.
‘Mücadelemizi omuz omuza sürdürmeliyiz`
Daha sonra konuşmasını yapan MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar,  Makina Mühendisleri Odası`nın 95 bin üyesi, 18 şube, 110 ilçe temsilciliği, 1500`ü aşkın işyeri temsilciliği ve 700`ü aşkın çalışanıyla Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği içerisinde önemli bir pozisyonunda olduğunu söyledi.  
Bütün çalışmalarında örgütlü üyeden aldıkları güçle ve destekle bugüne kadar geldiklerini dile getiren Çakar, "Kendi mesleğimizi, meslektaşlarımızın sorunlarını hiçbir zaman ülkenin sorunlarından ayrı tutmadık, hep onlarla bir bütünlük içerisinde olduk. Toplumsal muhalefet odağı olarak olabildiğince ülke sorunlarına sahip çıkmaya çalıştık" dedi. 
Bugüne kadar ülkeyi ilgilendiren olayların merkezinde yer almaya çalıştıklarını kaydeden Çakar, şöyle konuştu;
"Gezi olayları başta olmak üzere, Türkiye genelinde bir halk hareketi olarak ortaya çıkan ve hemen hemen tüm coğrafyamıza yayılan ve sizlerin de bir şekilde içerisinde yer aldığı, destek verdiği, katkı koyduğu o çalışmaların bütün ülkenin gelecekte de yine umudu olmasını diliyoruz. Emekçiler, çalışanlar, kadınlar, memurlar çok uzun zamandan beri demokrasi mücadelesi veren Kürt halkı başta olmak üzere herkesin önümüzdeki süreç içerisinde kendi ayakları üzerinde durabilmesinin temel koşulu mücadele etmekten geçiyor. Bunun için de hep birlikte omuz omuza bizim bu mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor."
‘TMMOB`ye yönelik büyük saldırılar var`
TMMOB`ye yönelik büyük saldırıların yaşandığı ve bu saldırıların temel nedeninin ise, TMMOB`nin kentlerin rant alanına dönüştürülmesine karşı verdiği mücadele olduğunu ifade eden MMO Yönetim Kurulu Başkanı Çakar, devamla şunları dile getirdi; 
"Biz kuruluşumuzdan beri aslında siyasi iktidarların hiçbir zaman yandaşı olmadık. Onların hiçbir zaman arka bahçesi olmadık. Hep halktan yana olmaya çalıştık. Halkın dileklerini ve temennilerini dile getirdik. Biz onların sözcüsü pozisyonundayız. Eğer bu kentler yaşanabilir kentlerse, azıcık da olsa mühendis mimarların, şehir plancılarının hakkı var, hukuku var diye düşünüyorum. Onun için yine omuz omuza bundan sonra da bu mücadelemize devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum."
Çakar, çalıştığımız mekanların fiziki büyüklüklerinin değil, niteliğinin önemine vurgu yaparak, "Buraları doldurabilmeliyiz, buralara sahip çıkabilmeliyiz, buraları olabildiğince nitelikli hale dönüştürebilmeliyiz" dedi. 
Kışanak: Sivil toplum güçlendikçe biz de güçleniriz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ise konuşmasına, "Bu şehrin her halükarda ev sahibiyim, sizleri burada görmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum" sözleri ile başladı. 
Diyarbakır`ın sivil toplum ve meslek örgütlerinin son derece güçlü olduğu bir kent olduğunu belirten Kışanak, "Biz bundan gurur duyuyoruz ve yönetim olarak da her zaman kentimizin dinamikleri ile birlikte hareket etmeyi esas alıyoruz. Bu bize güç katıyor. Diyarbakır`da sivil toplum örgütleri, toplumsal alan örgütleri ne kadar güçlü olursa biz kendimizi o kadar güçlü hissediyoruz" dedi. 
Makina Mühendisleri Odası ve TMMOB`nin tüm bileşenlerine başarılar dileyen Gültan Kışanak, devamla şunları dile getirdi;
"Çalışmalarınızın her zaman daha güçlü bir şekilde yürütülmesinin bize de güç ve destek sunacağını buradan ifade etmek istiyorum. Bu mekanı da kendi mekanımız olarak göreceğiz. Her zaman sizlerden katkı ve destek bekleyeceğiz. Sizlerle birlikte çalışmak bizim için inanılmaz bir güç ve destek kaynağıdır. Çünkü biz şunu çok iyi biliyoruz, yönetimler toplumdan uzaklaştıkça kirlenirler. Toplumla birlikte olursa, sivil toplumla halkla birlikte olursa iktidarcı yönlerini törpülerler, azaltırlar. Biz kendi demokratik yönetim anlayışımızın bir gereği olarak her zaman sokakta olacağız, mahallede olacağız, sivil toplum hareketinin yanında olacağız, sizlerle birlikte olacağız. İnanıyorum ki sizler de aynı duygular içerisindesiniz. Katkılarınızı, emeğinizi bizden esirgemeyeceksiniz. Hayırlı uğurlu olsun."