ÜYELERİMİZ BEYAZ SU'DA PİKNİKTE BULUŞTU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Haziran 2010

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan Beyazsu’ya, üye ve ailelerinin katılımıyla günübirlik bir gezi düzenlendi.

 

 

Üyelerimiz arasındaki diyaloğun pekişmesi ve dayanışmanın geliştirilmesi amacıyla Şubemiz tarafından Mardin‘e bir gezi düzenlendi. Pazar günü yapılan geziye, üye ve yöneticilerin de aralarında bulunduğu 90 kişi katıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi önünden hareket eden gezi grubu, otobüslerde kahvaltılarını yaptıktan sonra Sultanşeyhmus‘da çay molası verdi. Daha sonra Midyat ile Nusaybin ilçeleri arasında Çağçağ vadisindeki Beyazsu‘ya geçen kafile, su üzerinde kurulan çardaklarda piknik yaptı.

 

Dönüş yolunda Midyat‘a uğrayan üyelerimiz, dinlerin, dillerin ve kültürlerin beşiği kabul edilen ilçe merkezini gezdi. İlçe merkezinde toplu bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmeyen  kafile, daha sonra Diyarbakır‘a döndü.

DAĞIN YÜREĞİDEN AKAN SU: ‘AVA SPİ‘

Hikayeye göre Batman‘da koyunlarına kaval çalan bir çoban kavalını suya düşürür. Aylar sonra çobanın kavalı Nusaybin ovasına hayat veren Beyazsu köyündeki Beyazsuyun kaynağından çıkar.

Subaşı olarak da adlandırılan Beyazsu köyünde bir heykel gibi dikilmiş kayaların eteklerindeki evlerin temellerinden göze göze su çıkıyor. Nereye baksanız dağların içinde arınmış, yıllarca dağların yüreğinde kalmış bir su kaynıyor.

Köylüler suyun kenarlarına yaptıkları küçük oturma yerleri ile yerli ve yabancı turistlere hizmet sunmaya çalışıyorlar.

Dağın yüreğinden çıkan bu su adını da bu beyazlığından ve duruluğundan alarak Beyazsu olmuş. Fakat, Beyazsu‘yun beyazlığı kaynağından çıktıktan sonra fazla sürmez. Biraz ilerleyince bol köpüklü olduğu için Karasu olarak adlandırılan Karusu ile birleşip Nusaybin‘e doğru yol alır.