ŞUBEMİZ KARADENİZ TURU DÜZENLİYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Haziran 2012

Şubemiz, 12-15 Temmuz tarihleri arasında Karadeniz turu düzenliyor. Eşsiz doğası ve tarihi ile görülmeye değer Karadeniz turuna tüm üyelerimizi davet ediyoruz.

Şubemiz, 12-15 Temmuz tarihleri arasında Karadeniz‘e gezi düzenliyor. Gezi kapsamında yolculuğumuz 11 Temmuz gecesi saat 21.00`de başlıyor. Yolculuğumuz esnasında, Bingöl, Erzurum, Bayburt güzergahında gerekli molaları vererek Gümüşhane‘ye ulaşıyoruz. 12 Temmuz Perşembe sabahı Gümüşhane‘de açık büfe kahvaltımızı yapıyoruz. Kahvaltı ardından, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Hamsiköy‘de yeşilin bin bir tonunu göreceğimiz Zigana Dağı‘nı aşarak Maçka İlçesi üzerinden Altındere Milli Parkı‘nı takiben Türkiye‘nin ve bölgenin en önemli manastırlarından olan Sümela Manastırı`na ulaşıyoruz. MS 375-395 tarihleri arasında inşa edildiği tahmin edilen manastırın restorasyon ardından ziyarete açılan kısımlarını geziyoruz. Daha sonra manzara tepesinden Sümela Manastırı`nı son kez fotoğraflıyoruz. Öğle yemeğimizi almak üzere köftesi ile Ünlü Akçaabat İlçesi`ne gidiyoruz. Yemek sonrasında, Sürmene ve Solaklı Vadisi`ni takip ederek Hapsiyaş Köprüsü`nün panoramik olarak görüyor ve Dernekpazarı¸ Çaykara ve Taşkıran üzerinden Uzungöl`e varıyoruz. Akşam yemeğini aynı zamanda konaklayacağımız Uzungöl`deki otelimizde yiyoruz.

13 Temmuz sabahı kahvaltı ardından muhteşem manzaralar eşliğinde 1090 metre yüksekliğindeki Uzungöl Yaylası‘nın (Şarah Köyü)  eşsiz doğasında serbest zamanı değerlendiriyoruz. Daha sonra Uzungöl‘den ayrılarak Rize‘ye hareket ediyoruz. Rize‘yi kuşbakışı göreceğimiz Rize Kalesi‘nin gezilmesi ardından 2 gün boyunca konaklayacağımız Ayder Yaylası‘na hareket ediyoruz. Fırtına Vadisi ardından yeşilin bin bir tonunu göreceğimiz Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan Ayder Yaylası‘na ulaşıyoruz. Yaylada Kalegon mevki¸ Gelintülü Şelalesi`ni geziyor ve ciğerlerimize yayla havasını çekiyoruz. Ayder Yaylası`nda geçireceğimiz 3. günde de üyelerimiz diledikleri gibi yaylayı gezerek vakit geçirebilirler.
Turumuzun son günü olan 15 Temmuz sabahı kahvaltı ardından Erzurum ve Elazığ`a doğru dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Cankurtaran Geçidi`nden Karadeniz`in son deniz görüntüsünü izliyor ve Çoruh Nehri`ni takiben Borçka Barajı üzerinden Artvin`e varıyoruz. Burada Livana Kalesi`ni panoramik olarak görüyor ve Artvin`i fotoğraflayacağımız seyir tepesine ulaşıyoruz. Kısa bir molanın ardından Seyir Tepesi`nden ayrılıyor ve Su Kavuşumu Kavşağını geçerek Yedigöller`e hareket ediyoruz. Turkuaz renkli göller etrafında yapacağımız yürüyüşler sonrasında fotoğrafların çekilmesi ile birlikte göl kenarında öğle yemeği molası veriyoruz. Yemek sonrası çaylarımızı yudumluyor ve Tortum Şelalesi`ne hareket ediyoruz. Türkiye‘nin genişlik bakımından birinci, oluşumu açsından dünyanın ikinci, dünyanın en büyük 22. şelalesini geziyor ve Tortum Gölü`nü fotoğraflıyoruz. Pirinkayalar Geçidi`ni aşarak Tao Klarjheti bölgesinin en önemli manastırlarından olan Öşk Vank Manastırı`nı görmeye gidiyoruz. Kilisesi, 3 şapeli, yemekhanesi, el yazmalarının kopya edildiği kütüphanesi ile Vaftizci Yahya`ya (Ioannis Prodromos) adanmış olan Öşk Vank Manastırını rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Daha sonra Öşk Vank`tan ayrılıyor ve Uzundere (AZORT)-Tortum ilçeleri üzerinden Erzurum`a ulaşıyoruz.  Akşam yemeğini çağ kebabı ve kadayıf dolması şeklinde aldıktan sonra kısa bir Erzurum şehir turunun ardından Malatya`ya doğru dönüş yolculuğumuza devam ediyoruz. Gece saatlerinde Diyarbakır`a varıyoruz.
 

FİYAT TABLOSU

İki yetişkin yanında konaklamak şartıyla çocuklara uygulanacak fiyatlar aşağıda belirtilmiştir

Tek kişilik oda: 610 TL

İki kişilik ve 3 kişilik odada kişi başı : 450 TL

2-6 yaş           :  250 TL

6-12 yaş          : 350 TL

 
ÜCRETE DÂHİL HİZMETLER

*3 gece yarım pansiyon konaklama

(4 kahvaltı ve 3 açık büfe veya set menü akşam yemeği)

*Lüks araçla ulaşım  

*Rehberlik Hizmeti

* Seyahat Sigortası

ÜCRETE DÂHİL OLMAYANLAR

*Müze giriş ücretleri
*Öğle yemekleri, son gün akşam yemeği ve tüm yemeklerde alınacak içecekler 
*Ara transfer ücretleri