ŞUBE VE TEMSİLCİLİK ÇALIŞANLARI TOPLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Şubat 2010

Diyarbakır Şubemiz ve bağlı temsilciliklerde görev yapan 30’u aşkın teknik personel ve büro görevlisi, yeni dönemin çalışma anlayışını tartışmak üzere Diyarbakır’da toplandı.

ŞUBE VE TEMSİLCİLİK ÇALIŞANLARI TOPLANDI

Diyarbakır Şubemiz ve bağlı temsilciliklerde görev yapan 30‘u aşkın teknik personel ve büro görevlisi, yeni dönemin çalışma anlayışını tartışmak üzere Diyarbakır‘da toplandı.

Meslek alanlarından yaşanan sorunlara ilişkin geçtiğimiz hafta bir dizi toplantı düzenleyen Diyarbakır Şubemiz, toplantıların devamı niteliğinde geniş katılımlı bir personel toplantısı düzenledi. Şube binamızda gerçekleştirilen toplantıya,  Diyarbakır Şube dışında, 10 il ve bir ilçe temsilciliğinden 30‘u aşkın teknik personel ve büro görevlisi katıldı.

Yeni dönemin çalışma anlayışının da ele alındığı toplantıda, odamızın üyelerin katılımı ve desteğiyle varlık göstereceğine vurgu yapıldı. Yeni dönemde, oda örgütlülüğü dışında kalan kesimleri kapsayacak örgütlenme çalışmasının esas alındığı belirtilen toplantıda, bunun için bütün alanlardaki üyelere ulaşılmasının zorunluluğu üzerinde duruldu. Bu noktada, oda personeline ciddi sorumluluklar düştüğü belirtilen toplantıda, odanın asıl taşıyıcısı olan personelin, yönetimle bir bütün olarak yeni dönemi  sırtlaması gerektiği üzerinde duruldu. Başta meslek ve meslektaş  olmak üzere, yaşadığı kente ve topluma karşı sorumluluklarının bilincinde olan kadrolarla bu misyonun gereğinin yerine getirilebileceğine dikkat çekildi.

LPG hizmeti ayrılmalı

Toplantıda yaşanan sorunlara ilişkin görüşlerini dile getiren çalışanlar, ağırlıklı olarak mekan sorunu üzerinde durdu. Özellikle, LPG kontrollerinin yoğunlaştığı Urfa, Malatya, Van ve Adıyaman‘da ciddi bir trafik sorununun ortaya çıktığını belirten temsilcilik çalışanları, bu gibi yerlerde LPG kontrollerin odanın günlük faaliyetlerinden ayrıştırılmasının önemi üzerinde durdu.  Toplantıda dile getirilen bazı görüşler şöyle:

-LPG kontrolleri her ilde günlük 50 ila 100 araç arasında değişiyor. Mesainin büyük kısmı buna gidiyor.  Bu durum, çalışanlarla üye-vatandaş ilişkilerinin zayıflamasına, odanın temel misyon ve sorumluluklarının arka plana düşmesine yol açıyor. Bu yoğunluğun bertaraf edilebilmesi için personel takviyesi gerekli.

-LPG kontrollerinin neden olduğu trafik sorununun giderilebilmesi için, bu hizmetin ayrı bir alanda verilmesi gerekir.

-Periyodik kontrol hizmetinde bulunan personelin eğitimine ağırlık verilmeli, bu çalışma alanı bir sisteme kavuşturulmalı, çalışan personel sayısı arttırılmalı,

-Uzun süredir geçici personel olarak çalışanların durumunun gözden geçirilerek, kadroya alınması,

-Bazı temsilciliklerde, Mekanik tesisat projeleri için fatura kesimi uygulamasının gözden geçirilmesi,

-Odanın iş makinaları konusunda daha önce sahip olduğu, G  sınıfı ehliyetine yönelik eğitim verme yetkisini yeniden elde alma çalışması yapması, 

-Her sene başında, SMM belgelerinin vizelenmesi işlemlerinin kolaylaştırılması ve bu sürenin olabildiğince kısaltılması için Şube‘de bir düzenlemeye gidilmesi.