ŞUBE PERSONEL TOPLANTISI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Şubat 2013

Şube ve temsilciliklerde çalışan personellerin katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, gündemde olan TMMOB yasa tasarısı, şube bünyesinde yürütülen çalışmalar ve yaşanan sorunlar ele alındı. 

 

Şube Yönetim Kurulumuz, şube ve temsilcilik personellerinin katılımı ile yıllık değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. 2 Şubat tarihinde şube toplantı salonunda yapılan toplantıya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çelik, Şube Başkan Vekili Gurbet Örçen ve Şube Sekreteri İlyas Çoban`ın yanı sıra, çok sayıda oda çalışanı katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkan Vekili Gurbet Örçen toplantıda bir yılın değerlendirmesinin yapılacağını belirtti. Bir yıllık çalışmaların değerlendirileceği toplantının aynı zamanda bir özeleştiri toplantısı olduğuna da vurgu yapan Örçen, TMMOB yasa tasarısının mevcut durumunda genel anlamda oda gündemini meşgul ettiğini kaydetti. Konuyla ilgili henüz bir netliğin oluşmadığı bilgisini veren Örçen, daha sonra temsilcilik ve şube çalışanlarına sözü verdi. Temsilcilikler adına konuşan teknik görevli ve büro çalışanları ise, yeni düzenlemeler neticesinde oda gelirlerinde bir düşüşün yaşandığını ancak çalışma yoğunluğunda ciddi bir eksilmenin olmadığına dikkat çektiler. Söz alan çalışanlar kendi çalışma bölgelerinde yaşanan sıkıntılar ve çalışmalarına ilişkin bilgi verirken, serbest rekabet koşullarının meslek etiğine zarar verdiğini dile getirdiler. Yine TMMOB yasa tasarısı karşısında bir dağılma veya motivasyonsuzluk yaşanmaması gerektiğini kaydeden şube çalışanları, yaşanabilecek olası olumsuzluklara karşı şimdiden tedbirlerin alınması gerektiğini ifade ettiler. 

Daha sonra söz alan Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çelik, odaların statülerinin değiştirilmesine yönelik çok ciddi bir çabanın olduğunu hatırlatarak, bununla, "güçlü yereller ve zayıf merkezin" hedeflendiğini kaydetti. TMMOB`nin ekonomik merkezli bir örgüt olmadığı vurgusunu yapan Çelik, bundan sonra da böyle olmayacağının altını çizdi. 
Ardından söz alan şube çalışanları önümüzdeki dönem çalışmalarına ilişkin önerilerde bulundular.