ŞUBE EŞBAŞKANIMIZ MEHMET EMİN TÜMÜR ZIRHLI ARAÇLARIN AİTM YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLMADIĞINA İLİŞKİN RÖPORTAJ VERDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Eylül 2021

Şube Eş Başkanımız Mehmet Emin TÜMÜR  www.dw.com haber sitesine Zırhlı Araçların Araç İmal Tadil Montaj Yönetmeliğine uygun olmadığına dair röportaj verdi.

"Yönetmeliğe uygun değil"

Çelik zırhla donatılmış, ağır tonajlı zırhlı araçlar Doğu ve Güneydoğu’daki yerleşim yerlerinde yaşamın bir parçası haline gelmiş durumda. Şehirlerde sıklıkla görülen bu araçlardan Kobra 4,8 ton, Kirpi 16 ton, Ural ise 6,3 ton ağırlığında. Bomba ve güçlü el yapımı patlayıcılara karşı koruma sağlayan bu araçlar, aynı zamanda üzerindeki silahlarla ateş desteği de sağlıyor. Peki, bu araçlar sivil yerleşim alanlarında kullanıma uygun mu?

Şube Eş Başkanı Mehmet Emin Tümür, bu araçların çok fazla kör noktaya sahip olduğunu ve yeterince yaya algılama düzeneklerinin olmadığı görüşünü belirterek, bu araçların trafikte yüksek hızda kullanılması durumunda kontrollerinin zorlaştığını, zırhlı araçların, araç imal, tadil, montaj yönetmeliğine uygun olmadığına dikkat çekilmesi gerektiğini belirtti.

"Bunların hem trafikte hem meskûn mahalde kullanılması doğru değil. Kullanılabilmesi için daha yüksek anlamda yaya ve araçları algılayıcı donanımlara sahip olması gerekiyor. Mevcut araçlar bu donanımlara sahip değil. O yüzden şehir içi trafiğinde ve yayaların olduğu yerlerde kullanılmasının kesinlikle doğru olmadığını düşünüyoruz. Savaş araçları oldukları için daha çok kırsalda, yaya ve trafik olmayan alanlarda kullanılmalıdır" şeklinde görüşlerini aktardı.

Şube Eş Başkanımız www.dw.com haber sitesine vermiş olduğu röportaj haberin devamı için aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. 

https://www.dw.com/tr/13-y%C4%B1lda-40-ki%C5%9Fiyi-%C3%B6ld%C3%BCren-z%C...