SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Ocak 2011

Şubemizin Sosyal etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu (DBŞT) oyuncularının Sergilediği “Kafkas Tebeşir Dairesi” adlı oyunu üyelerimiz, öğrenci üyelerimiz ve şube çalışanlarımızın katılımıyla 100’e yakın kişi izledi.

Bertolt Brecht‘in yazdığı Yılmaz Onay‘ın çevirisini yaptığı Kafkas Tebeşir Dairesi adlı müzikalde Oyun; iki Kafkas Kolhoz Köyü‘nün üzerinde hak iddia ettiği bir vadinin sahibinin kim olacağı üzerine bir tartışmayla başlıyor. Galinsk Kolhozu, Hitler orduları yaklaşınca vadilerini bırakıp kaçmış ve savaş bittikten sonra da dönüp tekrar eski yerlerine yerleşmeyi tasarlıyor. Komşu köy Rosa Luxemburg Kolhozu ise işgal sırasında topraklarını terk etmeyip direnişe geçmiş ve savaştan sonra da vadiyi daha verimli hale getirmek üzere projeler hazırlamış. Bu iki Kolhoz Köyü‘nün, vadiyi kimin işleteceği konusunda ortak bir karara varmaları gerekiyor. Bu karar, her iki Kolhoz köyünün birlikte oynadığı oyunda;  "Çocuk" doğurup da onu terk eden ananın mıdır, yoksa onu terk edildiği yerde bulup onu yetiştirip büyütenin midir? Çocuk kimin olacak? Biyolojik annenin mi yoksa emek annesinin mi?" olacak sorularına cevap buluyor.