ŞANLIURFA BELEDİYESİ İLE ASANSÖR PROTOKOLÜ İMZALADIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Nisan 2012

Şanlıurfa İl Temsilciliğimiz, Şanlıurfa Belediyesi ile, asansörlerin bakım ve işletme yönünden güvenliğini kontrol etmek amacıyla protokol imzaladı. 

 

Asansörlerin periyodik kontrolünün 01.01.2012 tarihi itibariyle zorunlu hale gelmesi ve kontrol yetkisinin de yönetmelikçe sadece A Tipi muayene kuruluşlarına verilmesi sebebiyle Şanlıurfa İl Temsilciliğimiz Şanlıurfa Belediyesi ile protokol imzaladı. Şanlıurfa Belediyesi`nde 18 Nisan tarihinde gerçekleştirilen protokol imza törenine, Şanlıurfa Temsilcilik Sekreterimiz C. Atilla Meral, Temsilcilik Saymanı Mehmet Kaya, teknik görevliler Nuriye Göçer Aytar ve Misbah Melik`in yanı sıra, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, İmar ve Şehircilik Müdürü Hamdi Kayısı ve Hakan Çınar katıldı. 
İmza öncesi basına konuyla ilgili bilgi veren Temsilcilik Sekreterimiz C. Atilla Meral ve Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, yönetmelik gereği bina yöneticilerinin asansörlerin yıllık kontrollerini Makine Mühendisler Odası`na  yaptırmak zorunda olduklarını ifade ettiler. Konuşmalarda ayrıca, yöneticilerin güvenlik açısından sorumlu davranması çağrısı yapıldı. 
Konuşmaların ardından Temsilcilik Sekreterimiz Atilla Meral ile İbrahim Güllüoğlu, asansör protokolünü imzaladı. 

18 Kasım 2008 tarihli, 27058 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği" ve 5 Kasım 2011 tarih, 208106 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği`nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" gereğince 01.01.2012 tarihinden itibaren A tipi muayene kuruluşları tarafından asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için piyasaya arz edildiği tarih itibariyle ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kez kontrolünün yapılması gerekiyor.