SANAYİ BAKANLIĞI İL MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN ŞUBEMİZE ZİYARET

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Mart 2013

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü yetkilileri şubemizi ziyaret etti. Yapılan toplantıda, kanttake asansörlerin daha güvenli hala getirilmesi konusunda atılması gereken adımlar konuşulurken, tüm tarafların katılacağı bir toplantı düzenleme kararı alındı. 

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürü Hayrettin Bahçivancı başkanlığındaki bir heyet, 19 Mart tarihinde şubemizi ziyaret etti. Ziyarette Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Mesut Çelik ve Şube Başkan Vekilimiz Gurbet Örçen hazır bulundu. Ziyarette ilk sözü alan Hayrettin Bahçivancı, amaçlarının hem tanışmak aynı zamanda asansör konusunda yaşanan sorunların giderilmesinde bir ortaklaşmayı sağlamak olduğunu dile getirdi. Asansör konusunda yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgiler veren Bahçivancı, kentteki asansörlerin daha güvenli olabilmesi için, bu konuyla ilgili tüm tarafların bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Şubemizin kentteki asansörler ile ilgili yürüttüğü çalışmaları takip ettiklerini dile getiren Bahçivancı, gerek asansör ile ilgili muhatapların bilgilendirilmesi, gerekse muhatapların yetki sınırlarının ortaya çıkarılmasına yönelik ortak somut çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.
Ardından konuşan Şube Başkanı Mesut Çelik, bu görüşmeyi önemsediğini belirterek, "Her türlü ortaklaşmaya hazırız. Biz asansör ile ilgili çalışmalarımıza, teknik bir sorun değil toplumsal bir sorun olduğu bilinci ile başladık. Bizim için uzun geçmişi olan bir çalışma ve değişik aşamalardan geçti. Bu konuyu ciddiye aldık ve bir birim oluşturduk. Biz de asansör konusunda ortak bir mekanizma oluşturmaktan yanayız. Ancak burada reel davranmak ve can güvenliğini esas almak önemli" dedi. 
Çelik, şubemizin kentte şimdiye kadar yaşanan kazaları bundan sonra sıfıra indirmeyi hedeflediğini ifade ederek, bu konuda her türlü ortaklaşmaya hazır olduğumuzu belirtti.
Daha sonra konuşan Şube Başkan Vekilimiz Gurbet Örçen, geçtiğimiz yıl şubemiz tarafından başlatılan çalışmanın uzun soluklu olduğunu dile getirerek, şimdiye kadar yapılan çalışmaların sonuçlarına dair ayrıntılı bilgilendirmede bulundu. Kayapınar gibi yeni yapılaşmanın olduğu bir bölgede dahi kırmızı etiket yapıştırılan asansör sayısının çoğunlukta olduğuna dikkat çeken Örçen, bu sorunun tüm muhataplar ile ortaklaşılarak çözülmesinin önemli olduğunu vurguladı.
Toplantıda ayrıca vatandaşın konuyla ilgili yeterince bilgiye sahip olmaması nedeniyle, montajcı firmanın eksiklerinin tamiri için vatandaştan para toplandığı, yine piyasada haksız rekabet koşullarının olduğu ve bu konuda denetimlerin artırılması gerektiği belirtildi.
Toplantı sonunda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü ile şubemizin, asansör konusundaki tüm muhatapların davet edileceği bir toplantı düzenlemesi kararı alındı.