Mardin ve Beyazsu’ya gezi düzenledik

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Eylül 2011

Şubemiz yazın son gezisini Mardin ve Beyazsu (Ava Spî) adlı mesire yerine düzenledi. 10 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinde üyelerimiz ve ailelerinden oluşan 60 kişiyle Diyarbakır’dan Mardin’e hareket ettik. Oldukça eğlenceli geçen bir iki saatlik bir yolun ardından ilk durağımız tarihi kent Mardin’di. Mardin’e gidilmişken ziyaret edilmeden geçilmeyecek olan Deyrulzafaran Manastırı ise ilk ziyaret ettiğimiz mekan oldu. 

. M.Ö. 5. Yüzyıl‘da inşa edilen ve Süryani Kilisesi‘nin önemli merkezlerinden biri olan manastırı gezen üyelerimiz, burada bulunan rehberlerden manastırın tarihi ile ilgili bilgi aldılar. Üyelerimiz, M.Ö. güneş tapınağı olarak kullanılan bir kompleks üzerine kurulu bulunan muhteşem yapıyı gezerken bol bol fotoğraf çektirdi. Deyrulzafaran ziyareti ardından, piknik yapacağımız ve Mardin-Midyat-Nusaybin arasında bulunan Beyazsu‘ya (Ava Spî) doğru hareket ettik.

Hedefimize ulaştığımızda bizi buz gibi suyu, yemyeşil ormanlık alanı ile adeta çölün ortasında bir vaha gibi duran Beyazsu‘nun serinliği karşıladı. Gün boyu konakladığımız piknik alanında üyelerimiz tüm berraklığı ile akıp giden suyun üzerine kurulu tahtlarda dinlenirken, yemek yedi. Yenilen yemeklerin ardından yörede özellikle çocukların ustaca kullandıkları yöreye özgü rıbap adlı enstrüman eşliğinde halaylar çekildi. Kimi üyelerimiz ise buz gibi suda yüzerek serinlediler.

Akşam saatlerinde Beyazsu‘dan ayrılan kafilemiz buradan Mardin‘in Midyat İlçesi‘ne hareket etti. "Medeniyetler Beşi Kent" olarak bilinen Midyat‘ta üyelerimiz ve aileleri tarihi çarşıları ve turistik mekanları gezdi. Midyat‘ın tarih ve çokkültürlülük kokan sokaklarını büyük bir zevkle gezen üyelerimiz kafilemiz akşam saatlerinde Diyarbakır‘a döndü.