LPG SIZDIRMAZLIK KONTROLLERİNDE RANDEVU SİSTEMİNE GEÇTİK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Ekim 2011

Odamız, LPG’li araç kullanan araç sahiplerini uzun kuyruklardan kurtarmak amacıyla, “sızdırmazlık kontrolünde’ randevu sistemine geçti.  İlk etapta Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya ve Elazığ’da uygulanacak randevu sistemi, zamanla diğer temsilciliklerimizde de uygulamaya konulacaktır. 

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu‘na dayanarak çıkarılan 21.10.2004 tarih ve 25620 sayılı Resmi Gazete‘de yayınlanarak yürürlüğe giren Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik uyarınca LPG‘li araçların sızdırmazlık kontrollerini gerçekleştiren Makine Mühendisleri Odası, randevu sistemine geçti. LPG‘li araçların çevreye yararlı, can ve mal güvenliğini koruyucu ve trafikte güvenliği amaçlayan sızdırmazlık denetimleri şimdiye kadar, sızdırmazlık kontrol istasyonlarına gelen araçların sıraya girmeleri suretiyle yapılmaktaydı. Bu da istasyonlarda uzun kuyrukların oluşmasına sebebiyet vererek ciddi bir zaman kaybına yol açmaktaydı. Bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçlayan şubemiz ve etkinlik alanımızdaki Şanlıurfa, Malatya ve Elazığ il temsilciliklerimizde 3 Ekim tarihinde randevulu sisteme geçildi. MMO Diyarbakır Şubesi‘ne bağlı diğer temsilciliklerde de adım adım bu sisteme geçilecek.

LPG sızdırmazlık kontrolü yaptıracak araç sahipleri http://www.lpgrandevu.mmo.org.tr/ adresinden randevu alabilecekler. 5 adımda randevu sistemi kullanılarak, istenilen gün ve saat aralığında randevu alınabilecek. Ayrıca telefonla randevu almak isteyen araç sahipleri Diyarbakır için "252 41 42" ve "252 41 48" numaralı telefonlardan bir gün önce arayarak randevu alabilirler. Ayrıca Şanlıurfa‘da "357 50 25", Malatya‘da "236 69 61", Elazığ‘da ise  "2363294" numaralı telefonlar aranarak randevu alınabilecek.

Randevu sisteminde uyulması gereken kurallar ise şöyle:

•    Randevu saatinden 15 dakika önce LPG sızdırmazlık istasyonunda hazır bulunulması gerekmektedir. Randevu saatinden 15 dakika geç gelindiğinde verilen randevu iptal edilmektedir.

•    Randevular istasyon ve tarih ile belirli saat aralığında, plaka bazında alınmaktadır. Aynı güne randevu verilmemekte, uygulamaya yeni başlandığı için sadece 15 gün içerisindeki bir tarihe randevu verilmektedir.

•    Araç sahipleri almış oldukları randevuyu randevu saatinden en az 2 saat öncesine kadar ilgili istasyonun telefon numarasını arayarak iptal etme hakkına sahiptir.

•    Randevu iptal işlemini bildirmeden 2 kez randevuya gidilmediği takdirde araç cezalı duruma düşecek olup, cezalı duruma düşen araçlar randevu sisteminden sonraki 60 gün boyunca randevu alamayacaktır.

•    Bir plaka için alınan randevu bir başka plaka ile değiştirilmemektedir.

•    Randevu sistemi Saat: 08:00 - 24:00 arasında hizmet vermektedir.

    

Sızdırmazlık kontrolü için gerekli belgeler

LPG ruhsata işlenmiş ise;
- Araç ruhsatının aslı

LPG ruhsata yeni işlenecek ise;
- Araç ruhsatının aslı
- Montaj firması tarafından düzenlenen fatura ve montaj evrakları