KADIN KOMİSYONUMUZ `MOBBİNG VE TÜKENMİŞLİK` KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLEDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Mayıs 2012

Şube Kadın Komisyonumuzun düzenlediği “Mobbing ve tükenmişlik’ konulu söyleşide, çalışma yaşamında mobbing uygulaması ele alındı. Üyelerimizin kendi deneyimleri ve soruları ile zenginleştirdiği söyleşide, mobbingin uygulanma biçimleri ve sonuçları üzerinde duruldu.

 

Sümerpark Cep Sineması Salonu`nda 26 Mayıs tarihinde Şube Kadın Komisyonumuz tarafından organize edilen söyleşiye, Şube Kadın Komisyonu üyelerimizin yanı sıra, TMMOB bileşeni odalardan kadınlar, üyelerimiz ve farklı meslek gruplarından kadınlar katıldı. Seminerden önce söz alan Şube Kadın Komisyonu Başkanımız Nejle Çetinkaya, katılımcılara teşekkür ederek sözü Psikolog Rahime Hacıoğlu‘na bıraktı. Sunumuna mobbingi tanımlayarak başlayan Psikolog Rahime Hacıoğlu, mobbingin iş yaşamında karşılaşılan bir baskı ve sindirme yöntemi olduğunu belirtti.

Mobbingin iş yaşamında dikey ilişkili bireyler arasında yaşanabileceği gibi, yatay düzlemde de yaşanabileceğine dikkat çeken Hacıoğlu, bir davranışın mobbing sayılabilmesi için en az yaklaşık 6 ay sürmesi gerektiğini kaydetti. Mobbingin iş yaşamında yıldırma ve nihai olarak kaçırtmaya kadar götüren bir yaklaşım biçimi olduğunu dile getiren Rahime Hacıoğlu, Avrupa ülkelerinde yasal olarak engellemeye dönük yaptırımların olduğunu ancak Türkiye`de sabit bir mobbing yasasının bulunmadığını söyledi. Mobbing uygulamalarının ülkemizde geleneksel bir takım değerlerden de beslendiğine dikkat çeken Hacıoğlu, mobbingin bireylerde yol açtığı psikolojik tahribatlara değindi. Hacıoğlu sunumu esnasında yer yer, izleyicilerin konuyla ilgili görüş ve deneyimlerini de paylaşmalarını istedi. Zaman zaman sorular soran üyelerimiz ise, hiyerarşik olarak üst konumunda olan kişilerin mobbingi çoğu zaman bir kişi cezalandırarak, tüm altları bir cezalandırma yöntemi olarak kullandıklarını ifade ettiler.
Zengin bir sunum ve tartışmanın yaşandığı seminerin ardından, konuyla ilgili sohbet verilen kokteylde devam etti.