DOĞALGAZ SEKTÖRÜ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Şubat 2010

Şube yönetim kurulumuz, doğalgaz sektöründe çalışan üyeleriyle bir araya geldi.

DOĞALGAZ SEKTÖRÜ HAYALKIRIKLIĞINA UĞRATTI‘

Şube yönetim kurulumuz, doğalgaz sektöründe çalışan üyeleriyle bir araya geldi. Büyük beklentilere karşın doğalgaz piyasasının makina mühendislerini hayal kırıklığına uğrattığı kaydedilen toplantıda, sektörün mühendis öğüten bir noktaya geldiğine dikkat çekildi.

Mekanik tesisat ile LPG dönüşümü alanlarında çalışan üyelerinin ardından doğalgaz piyasasında çalışan üyelerle şube binamızda bir toplantı düzenlendi. Sektörde çalışan mühendislerin sorunlarının tartışıldığı toplantıda, doğalgaz piyasasının büyük bir hayal kırıklığı yarattığı kaydedildi.

KAZANAMIYORUZ

Toplantıda söz alan üyeler,  Diyarbakır‘da 8-10 firmanın iş yaptığını belirterek, "Başlangıçta 50 firma vardı, bir çok firma iflas etti, serbest piyasa diye fiyatlar çok düşürülüyor ama sonra iflas bayrağını çekiyorlar. Verdiğimiz emeğe, zamana yazık, bir şey kazanamıyoruz"  diye dert yandılar. 

Mühendislerin bu alanda gereken inisiyatifi alamadığını belirten üyeler, "Tesisatçı kat karşılığı iş yapıyor, doğalgaz tesisatını kendine göre yapıyor, sonra mühendise gelip bunu projeye uydurmasını istiyor, meslektaşlarımız buna alet oluyor. Bu sistem kontrol ve denetimden uzak sürüp gidiyor" diye belirttiler.

SEKTÖR MÜHENDİSLERİ ÖĞÜTÜYOR

Bu sektörde çalışan mühendislerin büyük kısmını yeni mezun üyelerin oluşturduğunu belirten sektör çalışanları, "Yeni mezun mühendisler bu işe imzası ve dosyasıyla giriyor. Burada mühendis değil sıradan vatandaş kazanmıştır. Diğer taraftan, rekabet ortamından dolayı fiyatlar çok düşüyor, kimi firmalar bu açığı bizim hakkımızdan kısarak kapatmaya çalışıyor. Bazı firmalar çalışan üyelerimizin sigortasını, 4 ay yaptırıp sonra SSK‘dan çıkışını veriyor. Buradaki arkadaşlar maaşlarını zamanında alamıyorlar. Genelde yeni mezun arkadaşlar bu sektöre giriyor. İlk iş deneyimleri hayal kırıklıklarıyla doluyor.  Doğalgaz sektörü mühendis öğüten bir noktaya geldi" dediler.

Sektöre kalite getirilmesi gerektiği, bunun güç birliğinden geçtiği ifade edilen toplantıda, projelerin odada vize edilmesi gerektiğini de belirtti. Toplantıda, ücretli çalışanların sorunlarının çözümü için Şube Yönetimi tarafından hukuki destek ve danışma sunulma kararı alınırken, sektör sorunlarına ilişkin Doğalgaz Uzmanlık Komisyonu kurulması da kararlaştırıldı.