DERİK’TE YAŞANAN FACİYA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Ağustos 2022

Amed ve Mardin Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri Derik’te onlarca yurttaşımızın hayatını kaybettiği ve onlarca yurttaşımızın yaralandığı trafik faciası ile ilgili ailelere taziye ziyareti ve basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Açıklamada; Olayda trafik güvenliğinin alınmadığı, neden ağır tonajlı araçların yıllardır şehir merkezinden geçmesine göz yumulduğu, neden daha güvenli bir yol yapılmadığı, sorularak, olayın kaza değil cinayet olduğu ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği ifade edildi.

Yaşanan facianın hukuk nezdinde takipçisi olacaklarını belirten bileşenler, TMMOB bileşenlerinin olaya ilişkin detaylı bir rapor hazırlanıp kamuoyu ile paylaşacağını dile getirdiler.

22 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşen basın açıklamasına şube eşbaşkanımız Fatime ANIK KAVAKLI, şube müdür vekilimiz İlyas BATBAY ve üyemiz Serdar IŞIK katılım sağladılar.