1 MAYIS DİYARBAKIR`DA COŞKUYLA KUTLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Mayıs 2012

1 Mayıs Diyarbakır’da onbinlerce kişinin katılımı ile kutlandı. TMMOB’ye bağlı odaların kitlesel olarak katılım gösterdikleri miting renkli görüntülere sahne olurken, mitingde yapılan konuşmalarda antidemokratik uygulamaların son bulması istendi. 

Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yapılacak miting öncesi Urfakapı, Ofis ve Bağlar olmak üzere 3 ayrı noktada sabah saatlerinde bir araya gelen binlerce kişi, buradan yürüyüşe geçti.  Urfakapı‘da TMMOB, KESK, DİSK ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu on binlerce kişi "Devrimci mücadelemiz ile özgürlüğe yürüyoruz", "1 Mayıs direniş ve emekle kazanılmış değerdir, emek ve direnişle kazanılan değerleri Newroz sıcaklığı ile selamlıyoruz" ve "KESK‘li kadınlar onurumuzdur" yazılı pankartlar eşliğinde yürüdü.

Yürüyüş kollarının alana ulaşması ardından alanda ilk olarak 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve Türk-İş 7. Bölge Temsilcisi Bahri Zülküf Karakoç bir konuşma yaptı. Karakoç konuşmasında, askeri operasyonların sona ermesi ve anti demokratik uygulamaların son bulmasını istedi. Daha sonra DİSK Genel-İş Örgütlenme Sekreteri Remsi Çalışkan, Türk-İş‘e bağlı TES-İş 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Diyarbakır Şube Başkanı Hülya Alökmen, HDK adına Osman Çiftçi, BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ve DTK Eş Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk birer konuşma yaptı. Tuğluk konuşmasında, Kürtlere inkarı ve asimilasyonu dayatan nedenlerin, işçi sınıfının sömürülmesini isteyen nedenlerle aynı olduğuna işaret ederek, sermaye tekellerinin işçileri sömürdüğünü iktidar tekellerinin ise kendi çıkarları için Kürt halkını sömürdüğünü, baskı altına alıp, statüsüz bırakmak istediğini ifade etti. 

Ülkenin emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin en büyük trajedisinin Diyarbakır‘da serhıldanlar olurken, Bursa‘da, Kocaeli‘de, Denizli‘de işçi sınıfının beden gücünü kullanarak, dayanışma gücünü kullanmaması olduğuna işaret eden Tuğluk, Enes Ata‘nın polis kurşunu ile Ceylan Önkol‘un havan toplarıyla bedeni parçalanarak yaşamını yitirdiği vahşet karşısında bir grev dalgası ya da muhalefet gösterilmediğini dile getirdi. 
Tuğluk‘un konuşması ardından sahne alan Koma Azad Müzik Grubu`nun şarkıları eşliğinde çekilen halaylarla miting sona erdi.