YEREL SMM KURULTAYI DÜZENLENDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Ekim 2014

Şubemiz bünyesinde SMM Hizmeti veren üyelerimizin katılımı ile 18 Ekim 2014 Cumartesi günü, İ. Yener ACAR Konferans Salonu`nda Yerel SMM kurultayı düzenlendi.

 TMMOB
MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI

III. SERBEST MÜŞAVİRLİK, MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ VE MESLEKİ DENETİM KURULTAYI

İlki 31 Mart 2007, İkincisi 29-30 Mayıs 2009 tarihlerinde düzenlenen Serbest Müşavirlik, Mühendislik Hizmetleri ve Mesleki Denetim Kurultayı`nın üçüncüsü TMMOB Makina Mühendisleri Odası adına İstanbul ve Antalya Şube Sekreteryalığı`nda 13-14 Aralık 2014 tarihinde düzenlenecektir. Düzenlenen yürütme kurulu toplantısında;

-    III. SMM Kurultayının Odamız bünyesinde SMM olan üyelerimizle birlikte toplam beş uzmanlık alanında gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

1.    Asansör Hizmetleri ve Proje Uygulamaları
2.    AİTM Yönetmeliği kapsamında Araç Projelendirme
3.    Mekanik Tesisat Hizmetleri ve Proje Uygulamaları
4.    Doğalgaz Hizmetleri ve Proje Uygulamaları
5.    LPG - CNG Araç Dönüşümü Hizmetleri ve Proje Uygulamaları

-    Şube Yerel Kurultayında aşağıda yazılı konular görüşülmüş, uygulamada karşılaşılan sorunların tespiti yapılarak çözüm önerileri oluşturulmuştur.

Kurultayda söz alan özetle ŞYK Sekreteri M. Kurtuluş SARIKAYA şu konuşmayı yapmıştır.

Değerli katılımcılar Yerel SMM Kurultayı?mıza hoş geldiniz.
Sizleri şahsım ve Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum.

Arkadaşlar,

TMMOB Anayasanın 135.maddesi ile belirlenen kamu kurum ve kuruluşu niteliğinde meslek örgütüdür.

Dün olduğu gibi bugün de, Makina Mühendisleri Odası ve TMMOB` ye bağlı tüm odalar yaşamın her alanında mesleki deneyim ve birikimlerini toplum yararına sunmaya devam edeceklerdir.

Elbette ki, toplum ve kamu yararına tüm meslektaşlarımızın bilgi ve deneyimlerinden süzülerek gelen panel sempozyum ve kongrelerde olgunlaşan görüşler (Sanayii, Enerji Verimliliği, Kentleşme, İş Güvenliği vb.) meslek disiplinimiz içindeki konularda söz söyleyeceğiz.

TMMOB ve bağlı odalara bu kadar saldırılmasının üye-oda ilişkilerinin zayıflatılmaya çalışılmasının altında yatan asıl neden odaların kamu yararına yaptığı çalışmalarda ranta çomak sokulmasıdır.

Mesleki denetim Genel Kurul kararlarıyla alınır ve düzenlenir. Buradaki amaç meslek mensuplarının ortak çıkarlarını karşılamak meslek etiğini oluşturmak, nitelikli hizmet yapılmasını sağlamaktır.

Böylelikle meslektaşlar arasında haksız rekabetin önlenmesi ve aralarındaki işbirliğinin arttırılması sağlanmaya çalışılır. Meslek denetimi, yasaya, bakanlık, valilik, belediye yetkisine müdahale değil oda-üye ilişkisinden ibarettir.

Denetimlerde bizler nasıl bir dünyada yaşamak istediğimizin de kurgusunu yaparız aslında. Böylelikle mesleki birikimlerin paylaşılması, birikimlerimizin kamu yararına yönlendirilmesiyle sağlıklı yapılaşma yaşanabilir kentler verimli, , çevreye zararın azaltıldığı bir yapılaşmanın da gereğini yapmış oluruz.

Kurultayda söz alan, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Müdürü Behice ÇETİNKAYA DİLBAZ ??Ulusal ve Yasal Mevzuat?? konusunda bir konuşma yaptı.